Over til Jarlsberg

Etter festhelger i Orkla og Harstad rettes nå oppmerksomheten mot Jarlsberg der det skal travkjøres tre dager til ende.

Til helgen er det igjen duket for trippeltrav på Jarlsberg. Foto: hesteguiden.com

Jarlsberg Grand Prix er det sportslige høydepunktet fredag. Just Like Heaven må tåle et tungt favorittstempel. Han møter Klinger for første gang denne sesongen, og Nelson Daytona vil også forsøke å utfordre. 

Fredagen handler ellers nesten bare om 3-åringer. Hele fem løp i DNTs Unghestserie og ytterligere to 3-årsløp står på programmet. Her vil vi få en pekepinn på hvilke hester som er aktuelle for Märtha Louises pokalløp senere i sommer og Kriterie-løpene til høsten. 

Lørdag er det divisjonsfinaler som dominerer. Her kjøres det om førstepremier på 110 000 kroner i de sju klassene.

Søndagen byr på en fantastisk utgave av Ulf Thoresen Grand International. Stoletheshow er det norskfødte håpet, men Devilish Hill (USA-født, men trent av Geir Vegard Gundersen) og Oracle Tile (svenskfødt - trent av Kristian Malmin) er også en del av hjemmelaget. 

Finalen i hoppeavdelingen av Jarlsberg Grand Prix står også på programmet. Her trener Frode Hamre seks av finalistene, deriblant favoritten Meghan B.R..

Anders Jahres pokalløp er også blitt et toppløp, mens søndagen avsluttes med en elitesprint for kaldblodshester der ubeseirede Brenne Borken bærer favorittskapet. 

Les også

Sport

EM for hopper

Europamesterskapet for hopper kjøres også i år på Solvalla. Datoen for millionløpet er 14. august.