Travkjøring på Kala

På Kala Travpark på Borgenhaugen like utenfor Sarpsborg er det stor aktivitet året igjennom. Mandag 17. juni er det klart for årets største dag da den årlige totalisatorkjøringen skal arrangeres.

Foto: Hesteguiden.com

Kala Travpark er 900 meter lang. Det er seks lokale travlag som driver Kala Travpark i samarbeide. Gjennom hele året er det utbredt bruk av anlegget som treningsanlegg for lokale hester. Før årets totalisatorkjøring er det alt avholdt to lokalkjøringer, og en «Til start»-samling på banen. Utover sesongen gjenstår det ytterligere fire lokalkjøringer.

Nå er det imidlertid klart for årets totalisatorkjøring. De fleste løpsdagene med totalisator avholdes på permanente totalisatorbaner, men i løpet av sommerhalvåret legges det i tillegg et mindre antall løpsdager til lokale baner. I Nord-Norge avholdes totalt fire av løpsdagene i Bodø. Det samme antallet løpsdager er fordelt på fire ulike lokalbaner i Sør-Norge.

På løpsdagene som avholdes på de ikke permanente totalisatorbanene er atmosfæren ofte litt annerledes, og mer avslappet enn den er på ordinære totalisatordager. Ofte søker amatør-trenere og -kusker seg mot disse løpsdagene, men mange profesjonelle trenere trives også svært godt på disse dagene og er faste gjester.

Denne gangen er det skrevet ut totalt åtte løp, fire for hver rase. Hovedoppslaget er som vanlig Martin Kolbergs Minneløp. Løpet går for kaldblodshester med høyt grunnlag, og trekker ofte til seg hester som er på full fart mot eliten. I tillegg til de åtte totalisatorløpene vil det også kjøres ponniløp og mønstringsløp under løpsdagen på Kala.

DNT er representert med stand på alle de fire propagandaløpsdagene i Sør-Norge. Om man ikke har hatt starthest eller vært publikummer på propagandatrav tidligere så anbefales det på det varmeste. Neste mulig er altså alt neste onsdag. Innmelding og starterklæring foretas tirsdag 11. juni.

Her finner du proposisjonene til løpene på Kala.

Les også

Sport

EM for hopper

Europamesterskapet for hopper kjøres også i år på Solvalla. Datoen for millionløpet er 14. august.