Vårens løpstilbud og muligheter

Løpsbulletinen for mai og juni er nå ferdigstilt og forhåpentligvis skal det i perioden finnes en hel del startmuligheter for de aller fleste.

Storløpssesongen setter ved inngangen til mai måned fart for fullt og ventelig så får vi også i disse to månedene presentert topp travsport, ikke minst på de svært viktige V75-løpsdagene våre. V75 er og blir lokomotivet vårt både sportslig og ikke minst økonomisk ift.inntjening og det å stimulere disse løpsdagene best mulig har også en indirekte effekt ift. at hverdagstravet skal fungere best mulig. De beste hestene må møte hverandre oftest mulig på lørdagene/i de mest pengestinne løpene slik at «hverdagstravets slitere» sitter igjen med de premiepengene som finnes i hverdagstravet – dette er hvordan man i en ideell verden kan ønske seg at markedsmekanismene og konkurranse-elementet kan fungere. Men så har selvsagt hver og en trener og eier et ønske om å matche sine hester «mest mulig utviklende», å finne den riktige balansegangen mellom disse to ytterpunktene er hva vi forsøker å treffe på når løpsbulletinen produseres.

Her finner du løpsbulletinen

Nytt i denne perioden er at vi innfører mer tydelige «bredde-dager», her skal hester som kanskje ikke duger i V75 eller i andre sammenhenger der konkurransen er som tøffest, kunne møte hverandre med realistiske forventninger om å kunne kjempe om trippelplasser, seire og motivasjonsstyrkende opplevelser. Vi har planlagt for et sted mellom 12 og 15 slike løpsdager i 2024. Løpsdagene vil fordele mellom de fleste baner og i perioden mai til oktober.  Dette er ikke å finne opp noe krutt på nytt, vårt broderfolk i øst har jo i mange år praktisert sine «P21-dager» og det er ingen grunn for at ikke vi kan teste ut et lignende og tilpasset konsept.

Når vi nå går inn mai måned begynner også flere og flere 3-åringer å vise seg frem, men det å skrive ut 3-åringsløp med de smale kullene vi har nå – det er ingen enkel øvelse. Disse 3-åringene har i tillegg ofte veldig lite til felles, utviklingskurven og toppfarten kan være veldig ulik og det kan av og til kun være «fødselsattesten» som er med og plasserer 3-åringer i samme bås. Men vi har i hvert fall forsøkt å lage en del 3-årstilbud disse to månedene også får vi føle oss litt frem ift.å få til dette her best mulig. Sesongen for disse unge hestene blir som oftest lang nok og de siste årene har vi ihvertfall fått til veldig mange gode 3-åringsløp på høsten når bredden i hestemateriellet er mye større. Ditto vil høsten også gi mye større muligheter ift.å skrive ut 3-åringsløp på distriktsbanene.

Til sist noen linjer om «tall som teller» og de harde fakta viser at på en hel del parameter så har innledningen på 2024 vært veldig god for norsk travsport. Det startes oftere, det er flere hester med i løpene, det deles ut mer i premier og det deles ut mer premier både til norskfødte hester og hoppene. Med en lysere årstid og gjerne også bedre treningsforhold i vente så håper vi på godt oppmøte og god travsport også i månedene som kommer.

Status hest pr. 240331.

Les også

Sport

Spikeld innvalgt i Hall of Fame

Spikeld hadde en fantastisk karriere. Han vil for alltid huskes som den første kaldblods-hesten som sprengte den magiske 1.20-grensen. Også i avlen har han satt dype spor.
Sport

De ble innvalgt i Hall of Fame i dag

Travsportens Hall of Fame som är en del av Nordiska Travmuseet i Årjäng, presenterar idag fyra nya medlemmar. In bland travets storheter valdes Spikeld, Erik Adielsson, Svante Båth och Helen Ann...
Sport

Fem norske i millionkamp

Mens Elitloppet søndag går uten norsk deltakelse, er fem hester på startstrek i Elitkampen for kaldblodshester. En million svenske kroner venter vinneren.