Familietriumf i Kongepokalen

Lørdag kveld ble de første storløpene for 4-åringer kjørt da Bjerke Travbane avviklet en godt besøkt V75-omgang.

Kringelandkyro var best i Kongepokalen. Foto: hesteguiden.com

På forhånd ble Kringelandkyro vurdert som en av hestene med vinnersjanse i årets utgave av «Kongepokalen» og da fjorårets kulltopp Overvik Prinsen tidlig på løpsdagen ble strøket så ble Kringelandkyro sine vinnersjanser ytterligere styrket.

En katapultstartende Bjørli Bolt seg enkelt til tet, mens Kringelandkyro etter hvert slå seg til ro med posisjonen utvendig for lederen. Derfra kunne kusk og trener Johan Kringeland Eriksen kontrollere begivenhetene og til slutt vant familiehesten Kringelandkyro relativt sikkert.

Bjørli Bolt kjempet tappert fra tet og ble toer foran en sterkt avsluttende Brenne Braute. Alle de tre første hestene i mål er for øvrig trent på Sørlandet – vinneren Kringelandkyro er oppdrettet og eies av Geir Arne Eriksen i Aksdal. Sønnen Johan Kringeland Eriksen er trener og kusk av hesten og vinnertiden ble 1.25.9a/2100. Kringelandkyros oppasser er Leni Holen Berg.

Hoppechampionatet for de 4-årige kaldblodshoppene.

Gjennom vinteren har Prinsesse Ness Tjo vokst frem som en av de beste kaldblods 4-årige kaldblodshoppene og Moe Odin-datteren var da også gjort til favoritt i løpet. Kusk Bjørn Steine loset etter 700 meter Prinsesse Ness Tjo trygt frem i tetposisjon og derfra så holdt ekvipasjen trygt unna til seier foran en godt spurtende Hauan Saga mens Voje Lotta fullførte flott til tredje.

John Ragnvald Ness fra Suldal trener hesten som Suldal Hestesenter AS både eier og er oppdretter av. Prinsesse Ness Tjo er svenskfødt gjennom at mor Ness Tjo Stjerna er svenskregistrert. Vinnertiden ble 1.26.7 over 2140 meter voltestart.

Hoppechampionatet for de 4-årige varmblodshoppene.

Hoppechampionatet for de 4-årige varmblodshoppene fikk en luftig innledning da tre ekvipasjer alle testet hardt for å nå tetposisjon. Ut av den første svingen hadde Ole Johan Østre og Annabelle avgjort tetkampen til din fordel mens Meghan B.R. rullet over i passgang i den høye utgangsfarten. Fjorårets kriterievinner var dog veldig flink som fant travet igjen etter kort tid og var dermed fortsatt med i seierskampen.

Tempoet ble naturlig nok dempet etter den tøffe innledningen og Meghan B.R. kunne etter da gli frem utvendig for lederen og inn på den siste svingen så var det hele over for Annabelle samtidig som Meghan B.R. overtok føringen. Derfra kontrollerte Meghan B.R og Tom Erik Solberg begivenhetene. Meghan B.R. tok en råsterk seier foran stallvenninne Princess Philippa mens Waterloo Bonanza kjempet godt og ble tredje.

Meghan B.R. eies av Heidi Munkhaugen Selvaag og Alv Erik Selvaag på Melhus og er oppdrettet av Bjørn Rishaug på Ler. Trønder-representasjon er med andre ord sterk rundt denne hoppa som trenes av Frode Hamre og som har Tina Storevedt som oppasser. Vinnertiden til Meghan B.R. over 2100 med autosart ble solide 1.14.0 med innlagt galopp på veien.

Les også

Sport

Praksis hos profftrenere

Årets kull med travtrenerstudenter er snart tilbake fra sine praksisopphold hos travtrenere i inn- og utland, fylt med nye erfaringer, kunnskap og motivasjon.
Sport

B-trenerkurs høsten 2024

Godkjent eksamen fra B-trenerkurset er ett av kravene for å søke Det Norske Travselskap (DNT) om lisens. Med profesjonell trenerlisens B kan du trene inntil fem travhester som eies av andre.