Flott meny på Klosterskogen

Påsketravet på Klosterskogen markerer på mange måter overgangen fra vinter til vår i travsporten. Og lørdag er det et flott program som venter publikum.

Forhåpentligvis blir det mye folk på tråkka på Klosterskogen påskeaften. Foto: hesteguiden.com

Thai Tanics æresløp er det første av de større løpene lørdag. Løpet går over hele 2900 meter. Vinterslageren Max Eagle F.T. viste sist at han takler lang distanse. Han utfordres av et par bra svensker - blant annet Björn Goops Belgique. Västerbo Imtheman står ålreit inne på dobbelt tillegg, mens Gagnam Style K. - som vant to større langløp i fjor og ble belønnet med plass i Åby Stora Pris - starter bakerst.

Sigvart Larsens minneløp er også en kvalifisering til Kaldblodscupen. Kinge Svarten og Balder Odin har møtt hverandre flere ganger gjennom vinteren - nå er sistnevnte tilbake etter pause. Disse utfordres blant annet av svenskegjesten Crussi Dull. Hjemmehåpene heter Frier Birk og Birk Faks. 

Habibs minneløp gir årsdebut for fjorårets Derby-vinner Born In Bergen. Lokale Bunny må sies å ha vunnet sportrekningen. 4-åringene Klinger og Kong du Dalm tar opp kampen med ett år eldre konkurrenter. 

Moe Odins æresløp kjøres for de aller beste kaldblodshestene. Etter en overbevisende årsdebut i Jacob Meyers pokalløp blir Tangen Bork stor favoritt. 

Klosterskogen Grand Prix byr på en duell mellom de siste sesongers fremste norskfødte varmblodsprofiler. Moni Viking har vunnet sportrekningen vis-a-vis Stoletheshow. De to har hatt vidt forskjellige opplegg gjennom vinteren. Moni Viking har møtt verdenseliten på Vincennes - med magert utbytte - mens Stoletheshow har vært uten konkurranse her hjemme. Fra Sverige kommer en utfordrer i Four Guys Dream, mens det blir interessant å se hva Z. Boko - som var overlegen i årsdebuten forleden - kan utrette i dette selskapet fra et nydelig spor. 

Fullstendig startliste

 

 

Les også

Sport

Spikeld innvalgt i Hall of Fame

Spikeld hadde en fantastisk karriere. Han vil for alltid huskes som den første kaldblods-hesten som sprengte den magiske 1.20-grensen. Også i avlen har han satt dype spor.
Sport

De ble innvalgt i Hall of Fame i dag

Travsportens Hall of Fame som är en del av Nordiska Travmuseet i Årjäng, presenterar idag fyra nya medlemmar. In bland travets storheter valdes Spikeld, Erik Adielsson, Svante Båth och Helen Ann...
Sport

Fem norske i millionkamp

Mens Elitloppet søndag går uten norsk deltakelse, er fem hester på startstrek i Elitkampen for kaldblodshester. En million svenske kroner venter vinneren.