Bli med på «Til Start»

Nå er det klart for en ny sesong med «Til Start». Mandag 19. februar dras det i gang med den første teorisamlingen.

"Til Start" er sosialt og hyggelig for både to- og firbente. DNT håper å se deg på noen av våre kommende samlinger rundt om i Norge! Foto: Hesteguiden.com

«Til start» er et aktivitetstiltak der man gjennom samlinger med sin hest får oppfølging fra veterinær og hovslager, samt tilførsel av kompetanse knyttet til grunntrening fra rutinerte treningsveiledere.

Minst en av DNTs treningsveiledere Gunnar Gjerstad, Jørn Morten Kvikstad, Bjørn Duestad eller Odd Arne Kjøsnes vil dukke opp på hver av teorisamlingene, som starter allerede i februar. Det blir en gjennomgang av «Til Start»-opplegget med råd om temming og grunntrening av unghestene. I år kommer det også til å være et ekstra fokus knyttet til bruk av utstyr.

Alle er velkomne

Alle eiere av 1-årige og 2-årige hester inviteres spesielt. Selve det faste «Til Start»-opplegget varer i to år fra hesten er 1-åring på våren, og frem til våren når hesten er 3-år. I denne perioden avholdes det fem samlinger med hest, i tillegg til teorikvelder.

For å delta på teorikursene er det dog ikke noe krav at man har hest som skal delta i «Til Start»-opplegget. Det må også presiseres at det er mulig å delta på «Til Start»-samlingene både med hester som er eldre enn 2 år, samt hester av andre raser.

På samlingene med hest deltar det både veterinær og hovslager. Sammen med treningsveileder har de en gjennomgang, og skriver en rapport om hver eneste hest som deltar. Så her har man alle muligheter til å få hjelp og råd om man står fast med noe knyttet til sin hest.

Meld deg på

Teorikursene blir avholdt fra februar og fremover, mens de første samlingene med hest drar i gang fra midten av april.

«Til Start» er en fin læringsarena for både to- og firbeinte. Om du føler at du selv ikke har noe behov for å delta, så kan vi garantere at det er mye fin læring for unghesten din. Under fjorårets vårsamlinger deltok totalt 227 hester og ponnier. Vi håper å se minst like mange i år!

Om du har spørsmål eller vil melde på din hest kan du kontakte din lokale forbundssekretær eller Tron Gravdal i DNT på . Oversikt over kommende samlinger får du her: 

"Til Start" samlinger 

Bli med!

"Til Start" arrangeres rundt om på lokale travbaner i hele Norge. Vi ønsker alle hesteeiere, trenere og øvrige hesteinteresserte velkommen med på våre kurs og samlinger!

Kurs og samlinger

På "Til Start" får du og din hest:  

  • Læring og kompetanseutvikling 
  • Hjelp og veiledning av profesjonelle 
  • Sjekk av hestens helse 
  • En sosial og hyggelig opplevelse 

Les også

Sport

Flott meny på Klosterskogen

Påsketravet på Klosterskogen markerer på mange måter overgangen fra vinter til vår i travsporten. Og lørdag er det et flott program som venter publikum.