Slik blir de lokale vintefinalene

Vinterserien V75 vil sette et sterkt preg på løpsproposisjonene under V75-løpsdagene i januar og februar. I tillegg blir det også denne vinteren kjørt lokale vinterfinaler på distriktsbanene.

Golden Dream M.E. er en flittig starter. Han tok seg av en av Vinterserie-finalene på Varig Orkla for Erik Brækken. Foto: hesteguiden.com

Denne saken ble oppdatert 11. desember.

Etter en totalvurdering justeres opplegget for de lokale aktivitetene noe sammenlignet med de to foregående årene – dette for å kunne gi en variasjon i løpstilbudet på distriktsbanene. Derfor vil det den kommende vinteren ikke avvikles løpsserier med forhåndsdefinerte klasser som det har vært gjort de siste vintrene – men derimot en finaledag der man må ha deltatt i et definert antall av banens løpsdager gjennom vinteren, for å kunne delta.

Grunntanken med dette opplegget er å stimulere at løpshestene «starter på» og slik gjør seg fortjent til å ta melde på finaledagen. I finaleløpene vil det bli avvisning på poeng etter vanlige regler.

• Alle lokale vinterfinaler kjøres med 40 000 i førstepremie, og åtte faste premier

Ved innmelding til finaledagen/løpene regnes hestenes grunnlag pr. 31.12.2023 slik at man kan altså starte så mye man vil gjennom vinteren uten at det påvirker hvilen finale man er innmeldingsberettiget i.

Denne modellen har vært praktisert med hell i Harstad de siste vintrene og vi prøver nå det samme også i Bergen, på Forus og på Varig Orkla Arena.
Det vil totalt bli kjørt seks «finaler» på disse avholdes.

Se proposisjonsoppsett for finalene her.

Harstad har i perioden frem til finaledatoen (30.mars) 6 løpsdager – for å være startberettiget på finaledagen må man ha vært til start på 2 av disse 6 løpsdagene.
Bergen har i perioden frem til finaledatoen (24.mars) 8 løpsdager – for å være startberettiget på finaledagen må man ha vært til start på 3 av disse 8 løpsdagene.
Forus har i perioden frem til finaledatoen (19.april) 10 løpsdager – for å være startberettiget på finaledagen må man ha vært til start på 3 av disse 10 løpsdagene.
Varig Orkla Arena har i perioden frem til finaledatoen (16.april) 12 løpsdager - for å være startberettiget på finaledagen må man ha vært til på 4 av disse 12 løpsdagene.

Les også

Sport

Praksis hos profftrenere

Årets kull med travtrenerstudenter er snart tilbake fra sine praksisopphold hos travtrenere i inn- og utland, fylt med nye erfaringer, kunnskap og motivasjon.
Sport

B-trenerkurs høsten 2024

Godkjent eksamen fra B-trenerkurset er ett av kravene for å søke Det Norske Travselskap (DNT) om lisens. Med profesjonell trenerlisens B kan du trene inntil fem travhester som eies av andre.