Endringer i divisjonssystemet

2024 vil gi endringer på flere punkter når det gjelder divisjonssystemet.

Idu Bork er en hest som kan nyte godt av at forutsetningene i Kaldblodscupen endres. Foto: hesteguiden.com

Styret i Det Norske Travselskap (DNT) avholdt 15. og 16. desember møte hvor blant annet saken «Helhetlig gjennomgang av divisjonssystemet for V75-løp» stod på agendaen.

Bakgrunnen for og den overordnede grunntanken bak de nå vedtatte endringene var at divisjonssystemet etter hvert burde begrense mindre og heller  forsøke å invitere inn flere hester i divisjonssystemet. Dette for å sikre at man også i fremtiden i tilstrekkelig grad kan presentere et sportslig sett så kvalitativt  V75-produkt som mulig.

Klikk her for å gå til informasjonssiden for divisjonssystemet. 

Utviklingen den senere tiden har pekt i retning av at flere av divisjonene/klassene begynte å få en negativ utvikling med et for tynt utvalg hester tilgjengelig med det til følge at for mange kvalifiseringsløp samt også divisjonsfinaler – ikke fylles opp med hester.

Med tanke på at Norsk Rikstoto i 2024 også tilgjengeliggjør flere internasjonale V75-omganger til sine kunder enn tidligere, så utfordrer dette også det norske V75-produktet samt interessen for dette. Derfor var tiden nå inne for revitalisere divisjonsklassene med håp om at dette vil føre til høyere V75-deltagelse i tiden fremover.

En forventet bi-effekt av et sterkt sportslig V75-produkt vil indirekte også føre til at hverdagstravet kan fremstå mer som akkurat det – altså hverdagstrav.

Nå starter arbeidet med å modellere V75-løpsseriene og dertilhørende premieforvaltning slik at man utover 2024 kan presentere V75-løp med best mulig sportslig kvalitet samt høyere vanskelighetsgrad for spillerne.

  • Meeting 1 har finaler på Jarlsberg 6.juli
  • Meeting 2 har finaler på Bjerke 14.desember

Les også

Sport

Spikeld innvalgt i Hall of Fame

Spikeld hadde en fantastisk karriere. Han vil for alltid huskes som den første kaldblods-hesten som sprengte den magiske 1.20-grensen. Også i avlen har han satt dype spor.
Sport

De ble innvalgt i Hall of Fame i dag

Travsportens Hall of Fame som är en del av Nordiska Travmuseet i Årjäng, presenterar idag fyra nya medlemmar. In bland travets storheter valdes Spikeld, Erik Adielsson, Svante Båth och Helen Ann...
Sport

Fem norske i millionkamp

Mens Elitloppet søndag går uten norsk deltakelse, er fem hester på startstrek i Elitkampen for kaldblodshester. En million svenske kroner venter vinneren.