Finalistene klare

Finalistene i Biri/Snertingdal og Nitelven travlags ungdomsserie er klare. Finalen kjøres med 30 000 i førstepremie på Bjerke 28.november.

M.H. Getonmylevel vinner for Ole Fredrik Karlsen på Bjerke 24. september. Foto: hesteguiden.com

Ungdomskuskene har sanket poeng gjennom fem kvalifiseringsløp på Biri og Bjerke. Ole Fredrik Karlsen var den flittigste poengplukkeren. 20-åringen som 1. desember bytter arbeidsgiver fra Marius Høitomt til Åsbjørn Tengsareid kjørte samtlige fem løp i serien, vant ett, og tok to annenplasser. 

I finaleløpet trekkes kuskene etter starterklæring. Løpet er for varmblodshester med under 315 000 i grunnlag. Førstepremien er altså 30 000 kroner, mens alle fullførende hester får 2000. 

Til de tre beste kuskene vanker det gavekort på 15 000, 10 000 og 5000 kroner. I tillegg mottar seirende kusk gavepremie. En komplett travsele vil bli trukket ut blant trenerne med starthest i løpet. Vinnerhesten mottar seiersdekken.

Disse kuskene kjører finalen (om det ikke starterklæres 12 hester strykes kuskene fra bunnen av listen). 

Ole Fredrik Karlsen
Liv Marie Hansen
Vemund Madsen Drolsum
Marcus Totland Aadland
Sebastian Rishovd
Helene Kolle
Mats-André Rasmussen
Kristin Mogset
Benedicte Bjørnstad
Line Marie Andersen
Henrik Kihle
Guro Mogset

Les også

Sport

Praksis hos profftrenere

Årets kull med travtrenerstudenter er snart tilbake fra sine praksisopphold hos travtrenere i inn- og utland, fylt med nye erfaringer, kunnskap og motivasjon.
Sport

B-trenerkurs høsten 2024

Godkjent eksamen fra B-trenerkurset er ett av kravene for å søke Det Norske Travselskap (DNT) om lisens. Med profesjonell trenerlisens B kan du trene inntil fem travhester som eies av andre.