Hvorfor kjøpe norskfødt

DNT har i løpet av de siste årene gjort flere tiltak for å forberede inntjeningsmulighetene for norskfødte unghester. Her får du sju gode grunner til hvorfor nettopp du bør kjøpe norskfødt.

  1. De tradisjonsrike klasseløpsfinalene avholdes hvert år i september og her konkurreres det om svært gode premier. Premiene i hoppeklassen like store som i åpen klasse.
  2. Unghestløpene er mange, og godt premierte. Full oversikt over storløpene publiseres på travsport.no hvert år.
  3. Husk at varmblodshester som er kjøpt på Klasseløpsauksjonen automatisk har betalt første innskudd i Auksjonsløpet, som avvikles i forbindelse med Oslo Grand Prix i juni-måned. Førstepremien i Auksjonsløpet er på kr 200.000.
  4. Både Grunndivisjonen og Bronsedivisjonen er forbeholdt norskfødte hester. 
  5. Husk at kaldblodshester har dobbel sjanse til å være med i klassiske oppgjør da de også har muligheten til å delta i de svenske klassiske oppgjørene – Kallblodsklassikern.
  6. DNT satser fortsatt hardt på DNTs Unghestserie, med både gode og mange premier.
  7. I tillegg en rekke spennende bonusløp (for innmeldte i klasseløp): Hans Petter Tholfsens Minneløp, DNTs Høstfinale for både tre- og fireårige hester, DNTs Hoppechampionat, DNTs 4-åringsserie og DNTs 5-åringsløp.
  8. Egne innskuddsløp for de ulike klasser: for tre-årige hopper av begge raser arrangeres Norsk Oaks på Momarken Travbane. For varmblodshestene har man i tillegg Prinsesse Märtha Louises Pokalløp for tre-åringer på Biri Travbane, og Champion Jarlsberg Grand Prix for fire-årige hester på Jarlsberg Travbane. Begge disse løpene kjøres med egen hoppeavdeling. For tre-årige kaldblodshester arrangeres Biri Oppdrettningsløp.