Reportasje: En levende del av norsk kulturarv

Når sommeren nærmer seg, forvandles den idylliske Sikkilsdalen i Jotunheimen til en scene for en av Norges mest tradisjonsrike og spektakulære begivenheter: hesteslippet. Denne årlige hendelsen, med røtter tilbake til 1800-tallet, markerer starten på en sesong med frihet og naturlig beite for hestene.

Søndre Jerkeld er årets kaldblodshingst i Sikkilsdalen. Her er et bilde fra årets slipp. Foto: DNT

Hesteslippet i Sikkilsdalen er ikke bare en feiring av hester og natur, men også en levende del av norsk kulturarv som bidrar til å bevare de tradisjonelle norske hesterasene. 

Slippet er en årlig begivenhet som trekker hesteeiere og hesteinteresserte fra hele landet. Hestene, som har tilbragt vinteren i stallen, slippes løs i den frodige fjelldalen for å tilbringe sommeren i naturlige omgivelser. Her får hestene beite fritt og styrke seg i det kuperte terrenget, mens eierne får oppleve et av de mest naturskjønne områdene i Norge. Se reportasje fra årets slipp i Sikkilsdalen på Rikstoto.no: 

Hesteslippet i Sikkilsdalen: En levende del av norsk kulturarv

Les også