Lionel vil kaste glans over årets Dyrsku’n

Lionel er blant de beste norskfødte varmblodstravere gjennom alle tider. I september gjester den billedskjønne hingsten Dyrsku’n som æresgjest.

Bilde: Lionel er æresgjest på Dyrsku’n i september. Foto: Eirik Stenhaug

Dyrsku’n i Seljord er en av de største mat- og landbruksmessene i Norge og arrangeres i år fra 13-15. september. Under messen arrangeres også en av landets største hesteutstillinger, i samarbeid med Telemark Travforbund, Telemark Hesteeierforening og Norsk Hestesenter.

Lionel er årets æresgjest på Dyrsku’n. Den vakre hingsten fra Østfold har med sine over 17 millioner kroner innkjørt, skrevet seg inn i travsportens historiebøker. Sine største seire tok han i Prix de Paris på Vincennes i 2016 og Olympiatravet på Åby Travbane året etter. To andre pallplasser står også igjen som høydepunkter i hans karriere. I 2017 tok han tredjeplassen i verdens største travløp, Prix d’Amerique på Vincennes, og i 2018 tok han sølvplassen i verdensmesterskapet for travhester på Yonkers i New York.

Møt DNT på Dyrsku’n

DNT er også i år representert på Dyrskun med stand. Tradisjonen tro blir det hesteskokasting og ponniridning. Nytt i år er at vi også har med oss den populære travsimulatoren Monte Python.

All aktivitet knyttet til hest vil skje inne på området kalt «Fjoset». Ta turen til Dyrsku’n og kom innom oss for en hyggelig hesteprat.

Les også

Sport

EM for hopper

Europamesterskapet for hopper kjøres også i år på Solvalla. Datoen for millionløpet er 14. august.