Herlig Jarlsberg-søndag

Meghan B.R. vant hoppeavdelingen av Jarlsberg Grand Prix, mens Önas Prince var best i Ulf Thoresen Grand International.

Meghan B.R. stakk fra konkurrentene til slutt. Foto: hesteguiden.com

Meghan B.R. løste som et prosjektil, og slo av på farten så snart teten var erobret. Dermed ble det en moderat innledning (12,5/500) før Monalisa B.R. kom fram til favoritten. Monalisa trykket litt på rundt siste sving, men Tom Erik Solberg hadde masse spart i Meghan B.R. som forsvant fra konkurrentene til slutt. 

Önas Prince tok teten i Ulf Thoresen Grand International, og fikk Devilish Hill bak seg. Oracle Tile travet i tredje innvendig, mens Stoletheshow - feltets eneste norskfødte - travet i annet utvendig. 600 igjen var det klart at Stoletheshow ikke hadde sin beste dag. Önas Prince var aldri truet, mens stall Gundersens Devilish Hill travet nok et toppløp fra lederryggen og denne gang ble toer i et løp med sterk internasjonal deltakelse. Oracle Tile og Kristian Malmin ble femte, men hadde nok vært tredje med fritt fram.  

Alsaker Pumbaa stakk avgårde i en 1.15-åpning i kaldblodseliten. Brenne Borken travet nærmest, og rundet til tet inn i siste sving. Seieren ble overlegen og vinnertiden - 18,9a - er banerekord. 

Thor Tholfsens minneløp fikk en sterk vinner i Zaire Heldia som seiret for Patrick Larsen. 

Les også

Sport

EM for hopper

Europamesterskapet for hopper kjøres også i år på Solvalla. Datoen for millionløpet er 14. august.