Flotte finalevinnere

Det ble som ventet stor sport under finalene av Meeting 1 i divisjonssystemet på Jarlsberg lørdag.

Føynland Anna tok seg av finalen i hoppedivisjonen. Foto: Marius Hoel Lundstein.

Eirik Høitomt prikket starten perfekt med Lobella i finalen av Hoppedivisjonen. Han holdt et bra tempo, mens tilleggsbelastede N.Y. Moet avanserte midtveis i løpet, og fikk annet utvendig i sisterunden. Sistnevnte angrep hardnakket på oppløpet, men Lobella holdt såvidt unna. Kjetil Helgestad trener vinneren. 

Dramatisk ble det i finalen av Grunndivisjonen, der storfavoritten Lexus B.R. galopperte etter 200 meter. Cash Coming Up var i tet etter 450 meter, og midtveis kom Lexus B.R. opp utvendig. 500 fra mål galopperte lederen. Da flyttet Geir Nordbotten ut Bold Little Drummer fra lederrygg til annet utvedig, og på oppløpet var sistnevnte enerådende. Dommerne brukte dog lang tid på å frigi resultatet da det var trangt i situasjonen mot siste sving. 

Tiras Perla ledet finalen i Hoppecupen. I nest siste sving rundet Føynland Anna fra tredje til annet utvendig, og mot siste sving angrep hun for fullt. Grepet ble festet tidlig på oppløpet, mens Hassel Linda var tapper toer fra dødens. Øystein Tjomsland trener Føynland Anna. 

Canopus dirigerte finalen i Sølvdivisjonen, mens stallkameraten Cool Trix angrep fra annet utvendig mot siste sving. På oppløpet fikk Frode Hamre ordentlig fart på sistnevnte, og han koplet grepet oppunder mål. 

Tross spor i annen rekke var favoritten Bjørnemyr Best i tet etter 400 meter i finalen av Grunncupen. Derfra hadde hesten full kontroll for sin makker Adrian Solberg Akselsen. Andreas Opheim trener vinneren. 

Nelson Catch Me tok det rolig fra start, men Hamre-traveren fikk overta teten etter 600 meter i finalen av Bronsedivisjonen. Siden var det spill mot ett mål for 5-åringen som vant på 12.9 for Tom Erik Solberg. 

Grude Elling ledet, mens Tordenskjold tok på seg dødens med 1400 meter igjen av Kaldblodscupens finale. Fra den posisjonen koplet han et sterkt grep på oppløpet. Seieren ble dermed Hamre-stallens tredje finaleseier denne lørdagen. Vidar Hop kjørte vinneren. 

Les også

Sport

EM for hopper

Europamesterskapet for hopper kjøres også i år på Solvalla. Datoen for millionløpet er 14. august.