Tangen Bork til topps

Tangen Bork gikk til topps i tidenes største kaldblodsløp på Solvalla søndag.

Tangen Bork etter seieren i Elitkampen. Foto: TR Media

Fra annen rekke løste det seg perfekt da Tom Erik Solberg fant annet utvendig. Ut på siste bortre rundet Tangen Bork fram til ledende Evartti og på de siste 100 metrene slo han kloa i lederen. Dermed ble det revansj på Evartti som vant løpet i fjor.

- Utrolig moro, sa Solberg etter løpet. 

Grisle Tore G.L. travet i lederrygg, men måtte slippe et par lengder på oppløpet. Han ble femte foran Stumne Fyr (fjerde utvendig). Balder Odin (tredje innvendig) galopperte inn i siste sving. Grislefaksen G.L. ble avløst fra dødens av vinneren 600 igjen. Han firte til slutt. 

Tangen Bork vant på 18,6 - en rekordforbedring med åtte tideler. Nils Munkhaugen eier 7-åringen som er oppdrettet av Jørn Gunnar Nilsen. Øystein Tjomsland trener. 

 

Les også

Sport

EM for hopper

Europamesterskapet for hopper kjøres også i år på Solvalla. Datoen for millionløpet er 14. august.