V75 - Divisjoner og poeng

V75 og divisjonssystemet 2021

DNTs divisjonssystem er delt inn etter klasser og grunnlag, og hvor poeng tjent i kvalifiseringsløpene i hvert meeting gir startberettigelse i en divisjonsfinale. Hvert "meeting" avsluttes med finaler på Bjerke, der de beste hestene fra kvalifiseringsløpene konkurrerer om ekstra store premier.

Finaleomgangene i 2021 avvikles lørdag 12.juni samt lørdag 18.desember

SE HER FOR AKTUELL POENGSTILLING:

Poeng divisjonssystemet meeting 1 - pr.17.mai

Klassene for varmblods:

Grunndivisjonen: NF 50.000-150.000 kr, varierte løp innenfor divisjonsintervallet
Bronsedivisjonen: NF 150.001-400.000 kr., varierte løp innenfor divisjonsintervallet
Sølvdivisjonen: 300.000-900.000 kr. + alle NF/NR hopper 3-7 år uansett grunnlag, varierte løp i divisjonsintervallet.
Hoppedivisjonen: NR/NF hopper 3-12 år, 50.000 - 250.000 kr.

Klassene for kaldblods:

Grunncupen: varierte løp i divisjonsintervallet opp til 400 000 i grunnlag
Kaldblodscupen: varierte løp i divisjonsintervallet opp til 900 000 i grunnlag (Kaldbodscupen er fra 2021 også åpen for hopper med grunnlag inntil 2 millioner.)
Hoppecupen: 3-15 år. Varierte løp for hopper i grunnlaget opp til 1.000.000 kr. + alle 3-6-årige hopper uansett grunnlag

Det er alltid grunnlag ved innmeldingstidspunktet til finalene som regnes. Det betyr at hest kan ha gå ut av en klasse i løpet av et meeting hvis den tjener mye penger, men den beholder likevel sin rett til en finaleplass i klassen. Hest som derimot er finale-kvalifisert i flere klasser starter alltid i den høyeste klassen i finale. Hopper kan velge "vanlig" finale-klasse eller hoppefinale.

Husk at alle hester skal meldes til finalene, også de som er kvalifisert og som er ordinære! Hester som er kvalifisert i flere klasser starter alltid i den høyeste klassen de er kvalifisert til. Hopper kan uansett alltid velge Hoppefinale. Alle finaler kjørs over mellomdistanse med autostart, unntatt Hoppecupens finale, der er det voltestart. Sporene fordeles med "sportrapp" i følgende to finaler: Grunncupen (kaldblods), Kaldblodscupen.

REGLER: Hvis to hester har lik poengsum etter kvalifiseringene, går finaleplassen til den hesten som har oppnådd best plassering i kvalifiseringene. Ved like plasseringer avgjør sist dato for best plassering. Deretter avgjør startpoeng. Merk også at halvrad gjelder ikke ved innmelding til divisjonsfinaleløpene.

Vanlige spørmål vedrørende divisjonssystemet:

Hvilke hester er kvalifisert til V75-finalene?
De tolv med høyest poeng fra kvalene i divisjonene/cupene er kvalifisert og startberettiget. I Hoppecupens finale er det 15 startende, det betyr at de 15 med høyest poeng er kvalifisert. Det er ikke startplikt i finalene.
Hvor mye poeng deles ut i kvalene?
Poengene deles ut slik: 30-12-8-6-4-3-1 samt et poeng til alle som deltar, også til de som evt blir diskvalifisert. Vanligvis holder det med seier i et av forsøkene for å være klar for finale, ettersom det er stor forskjell på poengene for vinneren og de andre plasseringene.

Min hest har halvrad, hva gjelder, kan den starte i V75-finale?
Poengene i grunnserien gjelder og overstyrer halvraden.

Hvordan beregnes reservene i V75-finalene?
Siste start gir fortrinn om to hester har samme poeng/sumog beste plassering også er lik 

Eksempel: To hester ender opp med to andreplasser i et meeting, dette gir 12 poeng. Den hest som startet nærmest i tid opp imot finalen har da fortrinn og rangeres øverst. Om to hester har 12 poeng med f.eks disse plasseringer/poeng: 6+3+1+1+1 mot 8+4, settes hesten med 8 poeng først uansett når startene ble gjort, dette da det er den beste enkeltplasseringen.