Hesteutstilling på Nossum

Skrevet av Daniel Kulblik,  06.11.2014
Artikkelbilde
Lørdag er det utstilling på Nossum Travpark.

Lørdag 10. august arrangerer Nord Trøndelag Hesteeierforbund storstilt utstilling på Nossum Travpark. Møt opp og opplev en god gammeldags hesteutstilling.

- Vi i Nord Trøndelag HF har stor tro på at utstilling er et perfekt rekrutteringstiltak. Vi har åpnet for alle raser og vi vet flere ungdommer kommer med hestene kun for å vise dem fram. Det er nettopp dette vi ønsker å oppnå. Totalt er 30 hester påmeldt. Alt fra unghester og rutinerte travere til shetlandsponnier, forteller en ivrig formann i NTHF, Halvar Krislok

- Steine Koso er lørdagens hedersgjest. Hoppa skal ha en såkaldt avkomstgransking. Kanskje får vi en ny hoppe med Elitestatus, undrer Krislok.

Utstillingen har lange tradisjoner i Trøndelag. Annen hvert år arrangerer NTHF og Høylandet travlag utstilling på sin bane. I år er turen kommet til NTHF og Nossum Travpark. Det hele starter med registrering fra kl 08.00. 

- Jeg oppfordrer publikum til å være på plass kl. 12.00, da starter mønstringen. Det blir fullt program hele dagen. I pausene vil et lokalt ridesenter blant annet ha raseparade med våre norske raser. Også en islandshestklubb vil holde oppvisning.Vi vil også få tømkjøringsprøve og kjøreprøve. På sikt har vi planer om å utvikle denne dagen til Hestens dag. Kanskje vi bør flytte den litt lengre utpå høsten for å få med oss hestene som går på fjellbeite? Uansett blir dette en strålende dag, der hestene står i fokus, avslutter Krislok som frister med kaffe og servering på Nossum.