- En positiv overraskelse

Skrevet av Daniel Kulblik
Artikkelbilde

Tidligere i sommer hadde DNT og samarbeidende organisasjoner et positivt møte i Hestesportens Hus. Under følger en rask oppsummering av møtet.

Agendaen for møtet som ble avholdt tidlig i juni var som følger:

1. Oppfølging av saker fra forrige møte 20/3. DNT
2. Prosjekt banedrift. DNT
3. Årsberetning 2012, inkludert regnskap. DNT
4. DNTs høstkonferanse 2013. DNT
5. Folkehesten 2014. DNT
6. Lisenssystem for monteryttere. NTAF
7. VM for amatører 2016. NTAF
8. Sankjsonsbestemmelser (løps- og dopingreglement). NTTF
9. Regler for erstatning av sulky- og utstyrsskader, NTTF
10. Lisensreglement – amatørers mulighet for trening av hest for andre. NHF
11. Innspill til arbeidet med revidering av reglement. NHF
12. Traver fra start til slutt. NHF
13. Klasseløpsauksjon. NHF
14. Status felles regler ST og DNT. NHF
15. Bedre rammevilkår for norske kaldblodshester. Veikle Balder
16. Oppfølging DNTs sportsplan. DNT

På plass i lokalet var representanter fra DNT, Norsk Hesteeierforbund, Norsk Travtrenerforening, Norsk Travamatørforening og Veikle Balder.

- Jeg var der i denne sammenheng for aller første gang og var veldig spent på hvordan møtet ville fungere. Det hele utartet seg til en positiv overraskelse. Både med tanke på struktur, saksbehandling/oppfølging og åpenhet i forhold til innspill. Dette var et godt møte, opplyser vår nestleder Kjell Aage Øie-Kjølstad.

Kort oppsummert vil vi løfte fram følgende saker som våre kjernesaker:

- Folkehesten: - Vi mener at det er viktig at hesteeieren får gode opplevelser og blir sett. I tillegg er det naturlig at suksess er en ledende faktor. Dermed tror vi det er sunt at øvre aldersgrense på de aktuell hestene løftes. Vårt forslag var at den økes til fire år.

- Lisensbestemmelser/reglementet: - Vi i NHF mener helt klart at det må åpnes for at amatører igjen skal kunne trene hest for andre. Dette er ikke en konkurransefaktor for trenerne, men vi tror det vil gi flere hesteeiere på sikt.Vi støttet uten tvil NTAFs argumenter i saken. Innspillene vi kom med blir videre vurdert opp mot arbeidet om nye lisensbestemmelser 2014.

- Bedre rammevilkårene for kaldblodshesten blir også en sak vi vil jobbe videre med i tiden som kommer. Fallet i bedekninger og fødselstall gir grunn til bekymring.