En dag for historiebøkene!!

Skrevet av Jan Gjennestad,  08.09.2013
Artikkelbilde
Timian Scott stakk av med det gjeveste trofeet for kaldblodsårgangen 2009!

Klasseløpssøndagen var en dag vi så frem til med spenning - men knapt de største optimister kunne trodd på en så til de grader dominans fra Vestlandet på en av årets absolutt største travsøndager!

Det begynte allerede i toårsløpet der bergensstasjonerte Whitesand Titan atter viste sin evne til å få frem tidlige og gode avkom - Jim Ivar Kalland-oppdrettede Kalland Constitution tok seg av toårsløpet etter en sugende finish i et løp der også Kallands Bowcedar med samme far og oppdretter tok tredjeplassen.

I kaldblodsderby fikk vi se det meste. Lokaleide Norheim Svenn og Kjetil Djøseland ble svart ut fra start, men SKULLE til tet og fikk da også føringen etter en 18-åpning i dødens. Da hadde allerede Timian Scott feilet og havnet i baktroppen - Vidar Hop satte imidlertid fart 1300 igjen og kom seg frem til andre utvendig. Oppløpet ble en ren bergensduell mellom Norheim Svenn og Timian Scott, og kun små hårstrå skilte en imponerende god Timian Scott og en enormt tapper Norheim Svenn på fotoet - det var imidlertid Arvid Nordvik-eide Timian Scott som kunne vende til seremoniplass. At hesten i tillegg er oppdrettet i slekten gjorde ikke triumfen mindre!

I Hoppederby for varmblods styrte Gunnar Austevoll resolutt til tet med Chocolatique og slapp aldri noen forbi den Bjørnar Høgseth-eide hoppen som fikk en veldig fortjent storløpstriumf etter å ha kjempet i toppen i det som har vært av årgangsløp uten å få hull på byllen tidligere. Noras Photogenic prøvde seg fra bakre rekker i sluttfasen men maktet ikke å hente inn de der fremme og gallopperte dessverre også over mål. Høgseth og Austevoll likte seg godt på seremoniplass og vendte tilbake etter Karsten Buers Æresløp der Bold And Fresh overrasket spillerne med å spurte inn til seier etter reise i lederryggen.

Thai Broadway var lokalt håp i Derby for varmblods og havnet i tredje utvendig. Måtte dra opp angrepene i tredjespor i sisterunden, men fullførte strålende til tredjeplass og 280 000 kroner på konto.

Eld Blessa løste fint i Hoppekriteriet for kaldblods og sikret seg lederryggen. Måtte slippe noe siste 300 meter men holdt stilen fint til sjetteplass på sterke 28,6 for Svein Ove Wassberg. Svein Ove satt også opp bak Karmlands Odin som fra tolvtespor i Kriteriet avsluttet fint til sjette på 27,0 og sikret 45 000 kroner inn til Stall Midt-Bu som eier talentet.

Svein Ove hadde dog mer å by på og tok for andre året på rad hjem Per Ulvens Æresløp med en lokalt eid hest - i år var det Vasadu som som gikk til topps og sendte Toralv Sandal til seremoniplass etter reise i tredje utvendig.

Tekno Odin var raskt på fremmarsj i Trygve Diskeruds Æresløp og satt i tet i den andre svingen tross tyve meter tillegg - derfra og inn kontrollerte Moe Odin-sønnen rubbel og bit og vant på fine 22,7 over full distanse med voltestart. Andreplassen gikk forøvrig til Martin Fjelltveit-oppdrettede Tin Tveiten.

I Hoppederby for kaldblods var det eksilbergenser Vidar Hop som tok sin klassiske triumf nummer 21 etter å ha ledet fra start til mål med Wik Ida - den godeste Vidar hadde mer å by på og tok seg i tillegg til derby for kaldblods også forst i mål i Kriteriet for varmblods med en imponerende god Papagayo E. som slugget seg til seier fra dødens. Fancy Made Magic hang på så godt han kunne for Øyvind Austevoll, men klarte ikke å hente all verden i et knallsterkt felt - tiden 15,2 var det imidlertid lite å si på.

En alldeles strålende travdag er til endes med fint vær og fantastisk sport - og resultater vi har all mulig grunn til å være stolte over. Gratulerer til alle som deltok og som gjorde dette til en Derbysøndag vi neppe glemmer på noen år!