Sterke kort i klasseløpene!

Skrevet av Jan Gjennestad,  31.08.2013
Artikkelbilde
Foto: Hesteguiden.com

Det ble kjørt kvalifiseringer til Klasseløpene på Bjerke denne uken, og forbundes hesteeiere bet svært godt fra seg og går en spennende finalehelg i møte. Eld Blessa (bildet) er en av mange høyaktuelle kort når travsportens blå bånd skal deles ut!

I Hoppekriteriet for kaldblods stiller Eld Blessa og Svein Ove Wassberg til start som en av tre kvalifiseringsvinnere. Hoppen er eid, oppdrettet og trent av Helge W. Jensen fra Fyllingsdalen og er et svært spennende kort etter en helenkel seier i kvalifiseringen. Fana Trav- og Hestesportslag er stolte supportere.

I kaldblodskriteriet stiller Tin Balder som en av de sterkeste utfordrerne til unikumet Lannem Silje. Tin Balder er oppstallet hos Øystein Tjomsland, men er eid av Stall Tin Balder som er en lystig gjeng tilhørende Arna Travlag - hesten er dessuten oppdrettet av Martin Fjelltveit på Kalandseidet.

Tilhørende i Arna er også Terje Svendsen som har finaledeltaker i Hoppederby for varmblods etter at Noras Photogenic og Svein Ove Wassberg kjempet seg inn til andreplass i sin kvalifisering. En annen finaledeltaker her er Chocolatique som er blant de heteste favorittene etter enkel seier i kvalifiseringen - eier av denne er Bjørnar Høgseth fra Bergen og Omegn Travselskap.

Når Kaldblodsderby 2013 slippes avgårde banker det nok ekstra hardt i brystet for Svenn Olaf Smådahl i Fyllingsdalen som er den stolte eier av Norheim Svenn som også har en kriterieseier å forsvare. Mindre spent er nok ikke Arild og Lena Nordvik som er eiere av Timian Scott som var toer bak nettop Norheim Svenn i kvalifiseringen.

Fancy Made Magic og Øyvind Austevoll kvalifiserte seg noe overraskende til Kriteriet for varmblods med sin andreplass i kvalifiseringen - da stod jubelen i taket i Firda Travlag som huser både eier og oppdretter (Stall Groovie)

Sist, men så absolutt ikke minst kan vi ta med Thai Broadway som er en av de absolut heteste seierskandidatene i selveste Varmblodsderby. 4-åringen er eid av Stall Grosserer og sogner under Bergen og Omegn Travselskap.

Vestenfjeldske Travforbund ønsker alle deltakere riktig lykke til på årets Klasseløpssøndag!