Et ekte vestlandsprodukt!

Skrevet av Jan Gjennestad,  11.09.2013
Artikkelbilde
Kalland Constitution - vinner av 2-årsløpet under Klasseløpshelgen

Kalland Constitution tok seg av årets første 2-årsløp i Norge - enda hesten er eid og trent i Trøndelag er det vestlandsblod så det holder i årene!

Kalland Constitution er født og oppvokst i Naustdal der han lærte sine første skritt av oppdretter Jim-Ivar Kalland og Magrethe Hilstad - moren Crystal Wave var selv en talentfull hoppe med to strake seire i karrieren, men søsteren til Hoppederbyvinner Super Dart startet kun 20 ganger før løpskarriere ble byttet ut med avlsplikter. Tidligere har hun produsert flinke Cosmo Ferrari og unghesttalentet Kalland Bar.

Far til Kalland Constitution er den tidligere Jan Erik Kyrkjebø-eide Wjhitesand Titan som stod til avlstjeneste hos nettopp Jim-Ivar Kalland i 2011 - Whitesand Titan var en av sin årgangs aller beste i USA og Canada og var blant annet vinner av Canadian Breeders som treåring og andrehest i mål i Breeders Crown som 2-åring (ble dog disket). Whitesand Titan ble senere hentet hjem til Norge, men startet aldri løp og har foreløpig et begrenset antall avkom - dog med solid startprosent på avkommene og vinner av årets Auksjonsløp på Bjerke (Shocking Icon) på merittlisten foruten Kalland Constitution.

 

Vi ønsker Kalland Constitution og kretsen rundt lykke til videre i karrieren - som ektefødt vestlending burde han være rustet for det meste!