Billedgalleri

31.03.2011

17.02.10. / SH : Bilder gjennom Bø Tråvlags flotte historie.

Her vil det stadig bli oppdatert med flere bilder. "PERLER GJENNOM TIDENE". Følg med. Det skjer noe med jevne og ujevne mellomrom. 

En annen sak er vi etter en tid må av plasshensyn og av hensyn til dere som laster ned sidene, fjerne og bytte ut bilder. Det er for at det ikke er alle PC' er som har like stor teknisk kapasitet. Vi fyller etter med gode og artige bilder. 

 

A.B. Lom'n tilhørende Arthur Bø vant i overlegen stil på Momarken 16.02 . Km.t 1.32,1 og  kr. 12.000 inn på konto. En hest med et mektig trav som blir spennende å følge videre i 2010. På bildet ser vi A.B. Lom'n og Vidar Hop vinner på Klosterskogen Travbane 10.09.09.

Bilde tatt fra julekjøringen som fant sted 27.12.09. Strålende arrangement med  "God gammeldags vinterbane".  

Kos Per tilhørende  Arthur Bø & Tina Bø Bakka har startet 2010 på en strålenden måte. På to starter er det blitt to seiere og 28.000 kr på konto. Vi håper det fortsetter!!

Hva i all verden er dette tenker dere kanskje? Det samme tenkte også redaksjonen da bildet poppet opp på vår hjemmeside. Første reaksjon var om personen til høyre var en av deltagerne i delfinalen i Melodi Grand Prix som skulle arrangeres i fylkets hovedstad. Ja, vi snakker om tettstedet som har sitt utspring øverst der brynesteinen i sin tid ble losset og lastet for videre ferd til mer urbane strøk, Skien. Men med eksperthjelp fant vi ut at dette hjertelige møtet fant sted ved ovalen som med jevne og ujevne mellomrom arrangerer travløp. Klosterskogen Travbane. Personen til venstre er daglig leder i det arrangerende selskap Telemark Toto, Torger Flatland. Det er hesteeier Ragnar Herrefoss som får hjertelig oppmerksomhet som sponsor til et av dagens løp. Vi ser også at et "tungt" pressekorps er tilstede for å dekke begivenheten. 

Brrrrrrr. Det var kaldt for både Thor Borg og Tour De Paris på Momarken 05.01. Det hindret derimot ikke Tour De Paris til Helge Olav Asphaug og ta sin første seier for året i overlegen stil. Vi gleder oss til og følge denne flotte hoppa i 2010. Kilometertiden over 2140 m ble finfine 1.18.5 1. og kr. 12.000,-  rett i kassa på Heia.  

Arne Pladsen på post under Julekjøringen 3. juledag 2009. Mildt, dog bestemt, anviser han hvor han ønsker at publikum skal hensette sine kjøretøyer. Med så stor trafikk krever det sin mann fullt ut. Vi ser han benytter opptil flere fingre for å få litt fortgang på plasseringen. 

Kristen Hellstad er i ferd med å feste dobbelt livtak på en vrien tilskuer. Dagens "totalisatorsjef" vil ha orden på køen foran lukene, slik at det ikke skal bli unødvendig sommel foran V 6 løpene og muligheter for utsettelse av starten. 

Samling på seremoniplass før stevnestart. Her har de fleste funksjonærene tatt oppstilling bak formennene til de respektive arrangørlag etter at briefingen har vært. Kryss fingre, det går vel bra denne gangen også. Fra venstre: Øvre Telemark, Nes og Omegn, Bø og Lunde.

 

Det hviler et stort ansvar på totalisatorpersonalet under en travkjøring. Her er det full kontroll. Vi ser "totosjef" Sigvald Aaland til høyre og "førstesekretær" Halvor Nykås til venstre ved en tidligere kjøring.

Dugnadsgjengen stiller vanligvis villig opp når det trengs til å ta i et tak. Her ser det imidlertidig ut til at arbeidslysten ikke er spesielt påtrengende. Vi navngir ikke personene på bildet av hensyn til de pårørende.

Her er det feststemning. Bø Tråvlag feiret sine første 100 år i august 2001. Etter en vellykket travkjøring tidligere på dagen, gikk turen til Lifjell Hotell. I tillegg til lagets medlemmer var det også samlet mye annet "fint" folk. Ordfører Arne Storhaug, representanter fra Det norske Travselskap, Telemark Toto, Telemark Travforbund, Telemark Hesteeierforening, andre travlag og ikke minst Bø Sparebank. Det vanket mange gode ord, gaver og en sjekk fra nevnte bank. Festen varte i, noen sier tre dager, andre er ikke helt sikre, men det var et meget vellykket og fortjent arrangement.

Her er redaksjonen ute på tynn is. Det ser ut til at noen har kommet seg inn på våre hjemmesider uten at redaktøren er blitt kontaktet. Et sort hvitt bilde med en stilig ekvipasje. Arne Pladsen, nå må du våkne. Legg bak deg alle feiringer fra diverse spelemannsarrangementer og hjelp oss å finne svaret på denne gåten.

.......Så er den første ledetråden  kommet på plass. Hesten heter Valle Lunda og er 3 år da bildet ble tatt. Men hvem er kusken?

Det har vi det igjen. Det er noen som har tilegnet seg adgang til redaktørens domene på ulovlig vis. Siden vedkommende person ikke lar seg oppspore på ordinær måte, har vi satt Datatilsynet på saken. Vi er glade for innspill, men informasjon som blir offentliggjort må godkjennes av ansvarlig redaktør. Siden inntrengeren er så kjepphøy og vet hestens navn, kan vi kanskje også be om nøyaktig årstall og sted samt sulkyens produsent? 

Det er lov å bruke toppetasjen til anna enn bare hårvekst. Jeg snudde bildet og på baksiden stod navn og alder. En sak har ofte to sider herr redaktør. Bildet er hjemmehørende hos en Bøhering med travblod i skråtten, men hun ønsker pr. dato å være anonym.

Jaså! Redaktøren har forsøkt å holde en saklig tone i forbindelse med sine reportasjer og referater. Dersom man har med personer å gjøre som har innlegg myntet på personlig utseende og livsførsel, kan innsenderen beroliges med at etter mange år i journalistikken og håndtering av såkalte tabloidangrep at redaktøren ikke lar seg vippe av pinnen med det første. Redaktøren innrømmer gjerne at det hårete topplokket etter mange år i "felten" har inntatt en fasong som kan minne om typen cabriolet, men understellet er i sin skjønneste orden. Servicehefte kan framlegges med dokumentasjon og stempel.

PS. Dersom innsenderen kan formidle adresse og tlf. til den kvinnelige anonyme informanten, ville det kanskje kunne gi våre lesere svar på gåten. Det er en journalists oppgave å grave, og grave dypt, dersom det er nødvendig for å få fram sannheter.   

Deler av Bø Tråvlags ledelse på befaring sammen med folk fra Telemark Travforbundt i forbindelse med en kjøring som skulle avholdes på Midtbøhølen vinteren 1938. Vi ber om korrigering og utfyllende opplysninger om personene på bildet. Kan noen bekrefte hvor bildet er tatt ut fra lokalkunnskap?  Fra venstre Johannes Oppheim, Gvarv, Nic.Heisholt, Holla, Peder Olsen (Bakeren), Bø, Gunnulf G. Staurheim (Nubben), Bø og Kjetil O. Eika, Bø.

Fra Bø Tråvlags dag på Klosterskogen i sommer (2009). Vi hadde skaffet sponsorer til alle løp. Her ser vi to av sponsorene som nr 4 og 6 fra venstre. Presentasjon av disse burde være helt unødvendig, men vi sender allikevel en hjertelig takk til John Falkevik  og Ragnar Herrefoss. Personen til høyre virker som å være litt i villrede, men vi kan informere at om vi er på Klosterskogen Travbane i Skien.

 

Frons Eldar tilhørende Halvor H. Haugland under oppvarming på Bjerke. Ser vi en ny Otrik?? Johan H. Undem koser seg i langvogna. 

 

Hovselden (Lome Elden - Hovsrosa, søster til Telenor Best) tilhørende Stall Inn er i disse dager klar for prøveløp. Vi ønsker alle de 27 nye hesteierene lykke til. Det er allerede 14 av dem som har meldt seg inn og betalt medlemskap i Bø Tråvlag. Siden det er mer enn 50% av eierne som er medlemmer, så er mulighetene til å bli kåret til "Årets Hest" tilstede. Kanskje det skjer allerede i 2010? Her med toppkusken Gunnar Austevoll i full konsentrasjon.

 "Å blir`e til`a"? To kjente profiler ved Bø Travbane, Kristen Hellstad og Kongsrauen. Kongsrauen var en lovende "stortraver" i flere år og andelslaget (Stall Bø) som eide hesten og med Kristen som manager, også medeier, så potensialet og håpet, håpet og håpet at det skulle løsne skikkelig, men det ville seg liksom ikke helt. Det som løsnet var vel i grunnen bare etpar gjerdestolper og noe av railen rundt banen. Kristen gjorde en kjempejobb, var tålmodig og prøvde det meste. Men han kunne ikke gjøre så mye med det som lå mellom ørene på hesten. Kongsrauen la opp sin karriere etter sesongen 2002 med en fin seier på Klosterskogen Travbane helt på tampen. Nå gjør han en førsteklasses jobb i tømmerskogen sammen med Trygve Langkås. En erfaren og duganes hestekar og en av de få som fremdeles drar fram tømmer med hest.

 

Her har vi Trygve Langkås og Kongsrauen. Det er gutter som har funnet tonen. Vi tipper at Kongsrauen har "kjørt inn" det flerdobbelte på denne måten enn han gjorde på travbanen. Det kommer ikke på grunnlaget og det er heller ikke sikkert at det kommer fram noen andre steder heller. Som glade amatører har vi kke for vane å kontakte skattedirektoratet. 

Eika Rigel til Arthur Bø fra et løp på Drammen Travbane. Vi kjenner igjen Asbjørn Mehla i sukyen. Redaksjonen er ikke helt sikker på resultatet i dette løpet, men en ting er sikkert. Eika Rigel presterte å vinne 6 løp på rad i perioden 21.12.1999 til 28.01.2000. Er det noen i Bø Tråvlag som har gjort det bedre? Tips oss. 951 26 180.  

Kor Sølv til Karine Haugen med den velkjørende Trond Skauen i kuskesetet.  Det ble en suveren seier (5 lengder) på Biri 05.08.2005. "Hetta trakk vi bare for moro skyld" var replikken til Skauen i hesteringen etter løpet.   

 

Olav Jonsson Midtbø,1874 - 1910. Bø Tråvlags første formann. Han drev også som skysskar i fra Midtbø og oppover i Thelemarken som det het den gangen. Dette bildet er tatt på Haukeliseter Turisthytte i 1902. Staselig kar med bowlerhatt. Kjøredoningen er det heller ikke noe å utsette på. Det var ikke alle skysskarene som kjørte tospann. Er det noen som har noen formening om hvilke hester han brukte, så vil vi gjerne høre fra dere.

  

 

Eivind Eivindsson Høibø, 1903 - 1986. Her ser vi ham sammen med sin meget gode traver, Stjernekvamsi, f. 1944. Stjernekvamsi fikk rekorden 1.40.5 og tjente i sin karriere som traver kr. 7807,-. Det var etter datiden en meget stor sum. Eivind eide også en god hest med navnet Elos. I 1941 var Bø Tråvlag 40 år. I den forbindelsen så ble det arrangert Jubileumskjøring på Årnesbukta. Grunnen til det var at isen på Bøelva ikke var sikker nok til travkjøring dette året. Elos vant et løp for 3 åringer over 1000 m. på tiden 2.17.0. Førstepremien var kr. 50,-. 

 

Sagi Sam til Hilde Bø vinner med Lars Anvar Kolle på Drammen Travbane den 26.01.2002. Spor 1 og sprint passet som regel Sagi Sam perfekt.

 

SVEINUNG J. ROE

1933 - 2004

En hedersmann i Bø Tråvlags historie

Æresmedlem i 1989

 

Black Rubin tilhørende Stall Chili Pepper vant på Bjerke Travbane 20.11.2008. Vi kjenner igjen friskusen fra Bergen, Tom Erik Solberg, med full kontroll på oppløpet. Hesten vant på km. tiden 1.17.6. 

Her har vi en annen friskus, Ruskeli Jahn tilhørende Odd Arne Aaland. Bildet er fra Drammen Travbane 14. sept. 2007 hvor Ruskeli Jahn tok en soleklar seier med Marthe K. Wessel i sadelen.  

 

Korlinga til Karine Haugen og Kjell (faderen) Haugen etter en strålende seier på Jarlsberg Travbane 15. april 2005. Tallet 13 er ikke bare ulykke! Vunnet med en halslengde. Kuskeseier hørte vi på "tråkka".

Super Arrow tilhørende Bø Camping. Her etter en seier på Bjerke Travbane i 2004. Vi mener det var Vidar Hop som satt i sulkyen ved den anledningen.

Bø Best og Sveinung J Roe i farta. Her ble det en kruttsterk Rikstotoseier i et løp over 2600 m på Jarlsberg Travbane 9. juli i 2000. Bø Best var et "ekte" familieprodukt. Oppdrettet,  eid og trent av Åse og Sveinung J. Roe, og i løp kjørt av Sveinung. 

Telenor Best og Kjetil Hynne har en liten passiar. "Nå har vi god grunn til å være stolte gutten min. 1.22.2. Det er klubbrekord det". Bestenoteringen ble satt i et løp på Bjerke Travbane 16. mai 2004. Det var "jr" Tormod som kjørte ved den anledningen.

Otrik og Halvor H. Haugland. Her ble det rosett og greier. Bildet ble tatt i forbindelse med en Rikstotoseier på Jarlsberg Travbane 22. januar i 2000. Ikke noe rart at "gubben" gliser. Her etter at det var tatt dopingprøve - av begge??

Arthur Bø med "Trønderbart". Det gikk bra denne gangen også.

Erik Høitomt - Alsaker Bruno og Arthur Bø blir hyllet av publikum etter nok en seier.

Ruskelispretten til Kjell Vidar Braaten i fint driv på Bjerke Travbane. Johan H.Undem kusker med fin hånd. Redaksjonen er noe usikker på hvilket løp det var siden det er gult nummerdekken. Mulig det var 9. løp 6. sept. 1998? Dersom noen vet beskjed, så  ønsker vi å få det bekreftet. 951 26 180.

Tormod Hynne er konsentrert på Bjerkebanen. Klarer jeg å holde Trond Skauen der ute til mål er passert tru? Tidspunkt, hest og resultat kan kanskje noen hjelpe oss med?

Telenor Best og Cato Antonsen. "KuskeCato" jobber for pengene, men kanskje ikke nok denne gangen. Det ble dødt løp om 1. plassen. Det var Min Leinar med svensken Glen Norman i vogna som delte seieren med ekspressen fra Bø. Fra Momarken Travbane 31.07.2001.

Arnt Hølland har sammen med Kvitson og Lars Anvar Kolle inntatt seremoniplassen på Biri Travbane 27. juli 2002. Anledningen var Kvitsons første V75 seier. Et stolt øyeblikk for alle tre. 

Kvitson etter en av sine mange triumfer på travbanen.

Espen Bakka ser litt skeptisk ut. Klarer`n å beholde teten?

Sveinung J. Roe med et godt tak i Sølv Rigel. Her går det mot seier på Sørlandets Travpark 16. juli 1999. Sølv Rigel var eiet og oppdrettet av Olav S. Roe.

Kjell Vidar Braaten - Horse of Honour og Gunnar Austevoll. Det vanker både blomster og gavepremier når man vinner travløp. Redaksjonen er litt usikker, men vi tror dette er fra en Rikstotoseier på Biri Travbane 30. juli i 2005. Forøvrig det samme året som Horse of Honour ble kåret til "Årets Hest" i Bø Tråvlag.

Kjetil Roe tar seg en pris mellom slagene på Klosterskogen.

Bø Kai til Ingvild Pedersen. Gunnar Austevoll ser ut til å ha det hele under kontroll, og det hadde han helt til mål. Det ble klar seier over Visedølen på Drammen Travbane 16. sept. 2008 på km. tiden 1.27.7.

Hålandselden til Arne Pladsen under oppvarming til et løp på Drammen Travbane 2009. Det er Knut Robin Dalsbotten som er kusk. 

Bø Katinka, hjemmehørende i Eikjabygda, nærmere bestemt hos Andres Hegna. Her i langvogn med mannen i den "gule", Magnus Helland, i et løp på Bjerke Travbane 13. april 2005.