Nytt klubbhus i Gausdal

Skrevet av Knut Olav Dahl,  26.08.2013
Artikkelbilde
Leder i Fåberg og Gausdal Landbane -Helge Kleiven - til venstre, og leder i Sør Gudbrandsdal Travlag -Terje Seielstad fornøyd med klubbhuset.

Etter en byggeperiode på ca ett år, kunne  Fåberg og Gausdal Landbane og Sør Gudbrandsdal Travlag , lørdag 24/8 innvitere dugnadsgjengen, medlemmer og inviterte gjester til åpningsfest. Leder i Fåberg og Gausdal Landbane  - Helge Kleiven - ønsket velkommen

og var tydelig stolt over hva medlemmene i Landbanen og travlaget (som i hovedsak er de samme) hadde realisert ved hjelp av gaver, gode priser på materialer og inventar, og ikke minst et ikke ubetydelig antall dugnadstimer. Leder i byggekomiteen Jens Ringen, kunne fortelle at han hadde notert nærmere 600 timer, men at antallet timer  sikkert var enda høyere.


Både store og små har deltatt på dugnadene. Her ser vi to av de mest iverige, fetterene Amund Buan Ringen til venstre, og Johan Ringen. 

Hver torsdag er det trening og sosialt samvær på banen med kaffe og vafler, og da kunne det være opptil 25 - 30 personer som før det nye klubbhuset var på plass, måtte stue seg inn i ei bu på ca15 kvm. Ikke mye plass til hver person, men nå blir det bedre.

 

God plass og lyse trivelige lokaler kan travlaget og Landbanen nå tilby sine medlemmer.


Spekemat var hovedretten, men til kaffen kunne Inrid Ringen og Tordis Kampesveen (ikke tilstede da bildet ble tatt) by på hjemmelaget bløtkake og kringle. Leder i travlaget Terje Seielstad til høyre og kasserer Hans Jevnehagen forskynte seg godt av kakefatet.

Sør Gudbrandsdal Travlag ble stiftet i sommer, etter et mangeårig samarbeid med travmiljøet på Ringebu i Gudbrandsdal Travlag, men travet i Gausdal har lange og gode tradisjoner. Stor aktivitet i laget er det ingen tvil om. Selv om Atom Vinter (æresborger i Gausdal) for lenge, lenge siden la travskoene på hylla, er det i dag mange gode travere i laget. Atom Vinter rapporteres forøvrige fortsatt å være i god form. Lørdag før åpningen av klubbhuset, ble det blant annet via "jungeltelegrafen" invitert til kappkjøring, og over 30 ekvipasjer møtte opp. Imponerende når vi i dag vet at mange lokalkjøringer rundt om i landet blir avlyst på grunn av for få påmeldte!

Vi gratulerer med nytt klubbhus, og ønsker travet i Gausdal lykke til fremover.