Om Midt-Finnmark Travlag

Artikkelbilde
«Midnattsolens travbane under det blå arktiske lyset» På bildet så ser vi at bane ovalen er klar, svingene er dosert og hele banen er "grov" planert. Profilen vi har her er mye lik Biri Travbane.

Midt-Finnmark Travlag holder på med en ny travbane som er lokalisert til Lakselv.  Dette stedet er midt i Finnmark og sentralt på nordkalotten.  Banen ligger sentralt i bygda, ca 200 m fra E6 og 2 km fra stor flyplass.  Det er gangavstand til hoteller, butikker skoler osv.

Midt Finnmark Travlag består av medlemmer fra 3 kommuner som er Lebesby, Karasjok og Porsanger Kommune.

160 medlemmer

Aktiviteten i laget består av aktivitet innenfor trav både for barn, ungdom og voksne. Banen bygges i Lakselv og blir sentral i Finnmark og på Nord Kalotten.
MFT har pr 2012-2013 ca 160 medlemmer fordelt på 3 kommuner.  Laget har også medlemmer i vårt naboland Finland.  

MFT samarbeider med det øvrige hestemiljøet i Midt Finnmark om realisering av en innendørs RIDEHALL og stallanlegg i tilknytning til travbanen. Hestemiljøet vil da ha et komplett hestesportssenter som vil være et viktig mål for arbeid for barn, ungdom og voksne som trives med hest innenfor de forskjellige former.  Dette vil også ha stor næringsmessig betydning for regionen.

MFT`s slagord: Arbeid for barn og ungdom i dag og for fremtiden.

MFT holder på med ny baneprosjekt og arbeidet er godt i gang. Banen blir 1000m med en bredde på 20 m. Doseringen i svingene er 15%.  Pr dags dato er ovalen ferdig planert og doseringene ferdige.  Det er nu klart for innkjøring av bærelag og toppdekke samt inngjerding.  Det er strøm, tele, fiber helt inn til banen.  Porsanger kommune bygger ny vei frem til travbanen i slutten av denne mnd.  Det øvrige hestesportsmiljøet planlegger en ny ridehall med stallanlegg like ved MFT s eiendom.  Ut fra travbanen finnes det gode treningsmuligheter med et uttall av treningsveier.

BARNE OG UNGDOMSARBEIDET er et sentralt satsningsområde for Midt-Finnmark Travlag. Vi er meget glad og stolt over å kunne samarbeide innenfor 3 kommuner fra kyst til innland. Vår målsetting er å få til anlegg for hestesport på forskjellig nivå i alle 3 kommunene. Hestepopulasjonen er på tur å øke og forskning viser at hver 10. hest genererer 1 arbeidsplass. Hesteaktiviteten i alle 3 kommunene er en betydelig næringsmessig virksomhet. Den betyr også svært mye for trivselen for spesielt barn og undom.

Samarbeid
Resultatet av denne utbyggingen er at Midt Finnmark vil få et moderne hestesportsanlegg som tjener mange formål for aktivitet med hest.  For travlaget er selvfølgelig trav for barn og voksne satsingsområde, men samarbeid med det øvrige hestesportsmiljøet og samfunnet for øvrig svært viktig.

Mangler midler
MFT har betalt alle regninger for utbyggingen så langt.  Det er utført mye dugnadsarbeid.  Pr i dag mangler MFT 1,5 mil for å fullføre byggingen av ny travbane.  MFT ønsker nu å  gå stort ut til samfunnet for å få til restfinansieringen.