Støtt opp om Folkehesten

Skrevet av Kim Are Sveen,  07.01.2015
Artikkelbilde
Folkehesten Sørlandet 2015, Cristal B.R., søker flere begeistrede andelseiere. Foto: Hesteguiden.com.

Benytt travlagenes generalforsamlinger til å selge andeler i Folkehesten. Husk at lagene selv kan tjene gode penger på salget.

Folkehesten 2014 var en kjempesuksess som resulterte i 34 seire, over 1.5 millioner kroner innkjørt og hele 2,35 millioner kroner i utbytte å dele for eierne (eller i snitt 235,- kroner i retur pr. andel) etter endt sesong.

Innsats fra travlagene
På tross av ovennevnte suksess, og hyggelig omtale også i riksmedia, er Folkehesten fortsatt et ukjent konsept for de aller fleste. DNT er en medlemsorganisasjon som må drive etter nøkterne budsjetter, og ikke kan kjøre store reklamekampanjer i riksmedia. Derfor er vi helt avhengige at vår medlemsmasse bidrar til å gjøre Folkehesten kjent. Dette kan høres ut som en «stor» oppgave, men den er ikke større enn at dersom samtlige husstander hadde bidratt med å formidle 1 – en – andel – til familie, venner eller kjente, så hadde samtlige hester vært utsolgt nå. Vi henvender oss derfor til dere og ber pent om en siste innsats slik at vi får på plass alle 11 hestene til årets sesong! Blant årets Folkehester, «bugner» det av kandidater med V75-potensial, og bare for å illustrere det hele, så er den hesten som nå ligger sist på salgsstatistikken, kåret til en av landets 10 beste 4årige-kaldblodshopper av TGN i årsrevyen for 2014!

Inntekter for travlaget
Husk at salg av andeler også kan gi gode inntekter til travlaget! For hver andel som registreres med ditt travlag under «Vervet av», går 30,- direkte til ditt travlag. I tillegg vanker det pengepremier (7000, 6000, 5000, 4000 og 3000 kroner til de 5 beste lagene), 10.000 til beste forbund (her inngår også Norges Dametravforbund), samt 5000,- som trekkes ut tilfeldig blant alle lag som har vervet en eller flere andeler. Stillingen i vervekonkurransen kan du se på http://minside.folkehesten.no/rapporter/

Hvordan selge?
Samtlige totobaner har fått tilsendt skrapekort à kr. 399,- og øvrig markedsmateriell. Dersom noen travlag ønsker å kjøpe 10 eller flere andeler, kan bestillingen gjøres direkte til undertegnede. Vi vil da sende dere en e-post med innbetalingsinformasjon. Dersom dere har utbytte fra Folkehesten 2014 til gode, vil dette kunne motregnes på en slik faktura, men vi ber i så fall om at det opplyses om dette er ønsket.
Ellers er det som vanlig meget enkelt å kjøpe via mobil. Send en sms med kodeord HEST til 2490, og du har kjøpt en andel. (Et tillegg på 30,- i teleoperatørutgifter tilkommer).

Hvor mange andeler som er solgt pr. stall ligger til enhver tid ute på www.folkehesten.no

Hvor selge?
Generalforsamlingene i travlagene er rett rundt hjørnet og er en opplagt salgsplass. I tillegg vil alltid travbanenes stevner være en god arena. De av dere som er i sosiale medier, benytt denne plattformen også!
Husk også at minst 1/12 av Norges befolkning har bursdag i januar! Videre kan også det å gi bort en andel til lokale celebriteter (idrettskjendiser eller andre kjendiser) kunne bidra til å skaffe dere blest om travet i deres nærmiljø. Barnehager i nærheten av dere hesten står oppstallet er også en opplagt mulighet.

Hvordan ligger vi an?
I skrivende stund, etter 37 dagers salg, er det solgt 6143 andeler. Stall Jarlsberg og Stall Bjerke er utsolgt.  Holder vi samme salgstakt før salget avsluttes 31. januar ved midnatt, bør det være mulig å selge resten også, men da er vi helt avhengige av at alle bidrar det de kan. OG som tidligere nevnt; Det er spennende, flotte hester som er til salgs, flere av dem går nå over i trening til de beste trenerne som Norge har å oppdrive. Dette kan bli meget bra!

Godt nytt år og lykke til med salget! Vi trenger dere!