Ponnibesøk gledet skoleklasse

Skrevet av Richard Ekhaugen,  30.10.2015
Artikkelbilde
Læreviljen var stor, og en etter en spratt elevene opp i salen. Alle foto: Richard Ekhaugen.

Fredag 30.oktober var det ikke Halloween som stod i fokus for 2.klassingene på Høvåg skole. Ponnien Betty gledet 7-åringene med rideturer i siste time.

2.klasse ved Høvåg skole har jobbet med husdyr denne høsten, men det har blitt mest med teorien. Da elevene denne fredagen fikk muligheten til å få besøk av en ekte ponni i siste time, var stemningen stor. Flere hadde kun sett hester i Dyreparken i Kristiansand, og det var nok et par 7-åringer som trosset noen barrierer og opplevde mestringsfølelse da Agder Travforbund og Sørlandets Travpark var til stede med ponnien Smedens Betty Boop.

Det var en lydhør forsamling som tok imot shetlandsponnien Smedens Betty Boop på Høvåg skolen.

Smilte fra salen
Elevene svarte ivrig på spørsmål fra forbundssekretæren om det de hadde lært om hester denne høsten, og ivrig trippet de etter å få komme i gang med det de hadde ventet på; ridetur på shetlandsponnien Betty. 26 av 2.klassingene våget seg opp i salen, noen rutinerte hestejenter- og gutter, andre fikk sitt første møte med de firbeinte. Smilene satt løst da tryggheten kom i salen, og mange av elevene plukket våkent opp tips som ble gitt til de første som var i aksjon, og smatt verdensvant opp i salen.

Guttene var like tøffe som jentene, og svingte seg opp i salen med et smil.

Fokus på sikkerhet 
Barna fikk en innføring i sikkerhet i håndtering av hest, og alle fikk selvfølgelig på seg hjelm og sikkerhetsvest før de ble leid rundt i sandbanen i skolegården.
2.klasse ved Høvåg skole var den første klassen som fikk besøk fra travsporten på Sørlandet, men etter et vellykket prøveprosjekt er det liten tvil om at dette vil prøves ut på flere skoler i Aust-  og Vest-Agder i tiden fremover.

Blide 2.klassinger med hjelm og sikkerhetsvest koste seg med ponniridning.