Norgesrekorden feiret

Skrevet av Richard Ekhaugen,  03.09.2015
Artikkelbilde
Grimstad-hoppa Valla d'Estino satte ny norgesrekord da hun vant sin kvalifisering til Hoppe-Kriteriet mandag. Foto: Hesteguiden.com.

Mandag satte Grimstad-hesten Valla d'Estino norgesrekord da hun vant forsøket til Hoppe-Kriteriet på 1.14,3a/2100 meter. Onsdag overrakk varaordføreren det synlige beviset.

Tre år gamle Valla d'Estino eies av Stall Tøffe Spørsmål og trenes av medeier Preben Haagensen. Grimstad-hoppa har imponert i sin første sesong i løpsbanen, og har på åtte starter vunnet fem løp og travet inn 184 000 kroner. 

Favoritt i finalen
Den foreløpige kronen på verket satte Scarlet Knight-datteren på Bjerke mandag denne uken. I sitt kvalifiseringsheat til Hoppe-Kriteriet spant den lille, effektive hoppa i fra konkurrentene og landet på 1.14,3a/2100 meter. Med dette satte hun ny norgesrekord, og blir en av de store forhåndsfavorittene før finalen som kjøres søndag 13.september.

- Viktig for byen
Onsdag denne uken var Grimstads varaordfører Anne Merete Holmberg på plass på Frivoll Travbane for å overrekke det synlige norgesrekordbeviset. Rundt 30 medlemmer hadde møtt opp til kakefest for å feire klubbens nyblivne norgesrekordholder.
– Det er en stor prestasjon dere har gjort, såpass har jeg forstått. For som tidligere kommisjonær for Norsk Rikstoto i ti år, kjenner jeg jo litt til hestesporten. For den lokale sporten og miljøet er det dere har gjort viktig, for det setter travsporten på kartet. Også for byen er det viktig, for det viser at travet har en betydning, uttalte varaordføreren ifølge www.grimstadtrav.no.

Målløs
Trener og deleier Preben Haagensen slet med å sette ord på følelsene.
– Jeg har egentlig ikke ord akkurat nå. Men tusen takk, sa han.

Les hele artikkelen på www.grimstadtrav.no