Med hesten i sentrum

Skrevet av Richard Ekhaugen,  14.10.2015
Artikkelbilde
Oddny E Løvdal og Ingrid Kristine Bjørnbakk med ponnien Sara. Foto: Privat.

Lørdag 10.oktober arrangerte Åmli Trav- og Hestesportslag Hestens dag på Engenesbanen. Hesteparaden sørget for action for de fremmøtte.

Leder i Åmli Trav- og Hestesportslag, Bente L. Espebu, oppsummerer dagen på følgende måte:
- Hestens Dag ble arrangert lørdag 10.oktober på Engenesbanen. Været var litt grått, men det la imidlertid ingen demper på aktiviteten. Denne dagen hadde medlemmene i Åmli Trav – og hestesportslag laget et opplegg for at flest mulig skulle få sjansen til å få nærkontakt med dette flotte dyret- Hesten! Det ble mulighet for å prøve ridning, kjøring eller bare børste og kose litt. Og alt var gratis!  Her var det hester i alle størrelser – alt fra stødige kjørehester og ponnier til fyrrige travhester, forklarer Espebu.

Populært bruktmarked
- Det var natursti og hesteskokasting med fine premier. Bruktmarked var det også og her kunne en få kjøpt litt av hvert av rimelig utstyr til hest og rytter, veldig populært for ungene det også, forteller travlagslederen.

Action under hesteparaden
- Hesteparaden var ute i banen og her ble det litt action på slutten av paraden da noen hadde lyst til å vise litt større fart enn godt var, men det gikk veldig fint med alle. Etter paraden var det oppvisning med islandshester. Maria Raudåna Seljås og Julie Solberg var ute i banen med sine islandshester. Der viste de gangartene som islandshesten er så kjent og populær for, tølt, avslutter Espebu.