Hesten i sentrum på Gyland

Skrevet av Richard Ekhaugen,  07.08.2015
Artikkelbilde
Små og store trosset regnværet og gjorde den 39.utgaven av Gyland Grand Prix til et flott arrangement. Mobilfoto: Richard Ekhaugen.

Lørdag 1.august gikk den 39. utgaven av Gyland Grand Prix av stabelen. Rundt 700 mennesker trosset regnværet og skapte en flott ramme rundt midtpunktet, hesten.

Ifølge primus motor og leder for Gyland Hestesportslag, Egil Netland, er det kun andre gang i Gyland Grand Prixs 39. år gamle historie at man har sett regnværet. Dette til tross, rundt 700 mennesker omkranset den drøyt 400 meter lange ovalen, idyllisk beliggende i Flekkefjord kommune snaue to timers kjøring fra Kristiansand. Besøksantallet er imponerende tatt i betraktning av at det bor ca. 650 mennesker på tettstedet!

Mangfold
Det spesielle med Gyland Grand Prix er mangfoldet. Dette er ingen lokalkjøring for travhester i vanlig forstand. Her konkurrerer kaldblodshester, fjordinger, shetlandsponnier, gotlandsruss og islandshester i skjønn forening, og gjerne mot hverandre. Det er både trav-, galopp- og montéløp - publikum får hele spekteret.
- Det legges ned utrolig mange dugnadstimer rundt dette arrangementet, men det er så givende å se det store engasjementet som kommer ut av det, sier Netland med et smil.

Treningsleir i forkant
Og at Gyland Grand Prix er årets høydepunktet for mange hesteinteresserte ungdommer hersker det liten tvil om.
- En uke i forveien kom det 22 ponnier og jenter til Gyland - disse har ligget på treningsleir før stevnet. Noen av disse kom ridende fra Kvinesdal, det er en tur på over tre mil, gliser Netland.

Neste år feirer Gyland Grand Prix 40-årsjubileum. Oddsene er på sola sin side.