Uten deltaker i EM for profesjonelle kusker

03.08.2022
Artikkelbilde
Med bakgrunn i reglementet for uttak til EM for profesjonelle kusker, nådde dessverre ikke vår påmeldte deltaker opp denne gang. Det betyr at også Gunnar Austevoll er tilgjengelig for kjøreoppdrag under klasseløpshelgen. (FotoHesteguiden.com)

EM for profesjonelle kusker avholdes på de belgiske banene Mons og Tongeren 10-11. september. Dessverre blir det dette året uten norsk deltakelse.

De internasjonale mesterskapene for de profesjonelle kuskene ble grunnet koronapandemien avlyst både i 2020 og 2021. I år skal mesterskapet avvikles i Belgia. Dessverre kolliderer årets EM med vår klasseløpshelg. Dag-Sveinung Dalen ble landschampion i fjor, og var dermed den som i utgangspunktet skulle representert Norge i årets mesterskap. Dalen valgte å prioritere klasseløpene. Gunnar Austevoll ble da påmeldt som norsk deltaker, men i uttaket som ble gjort blant b-nasjonenes påmeldte kusker var ikke Austevoll blant de fem som fikk plass i mesterskapet. Året EM for profesjonelle kusker går dermed dessverre uten norsk deltakelse.

Dette er de 12 deltakerne/nasjonene som deltar i mesterskapet:

Gerhard Mayr, Østerrike

Gunther Loix, Belgia

Rene Kjær, Danmark

Santtu Raitala, Finland

David Bekaert, Frankrike

Michael Nimczyk, Tyskland

Patrick Kane, Irland

Alessandro Gocciadoro, Italia

Rodney Gatt, Malta

Miodrag Pantic, Serbia

Jaime Fluxa Gomila, Spania

Ulf Ohlsson, Sverige