Fant drømmehesten på auksjon

Skrevet av Even Elvenes,  25.08.2022
Artikkelbilde
Garth Vader senket banerekorden på Biri til 10,7 24. juli. Foto: hesteguiden.com

I sommer er det blitt to imponerende seire, inkludert en blendende banerekord på Biri. 

- Jeg kom over Garth Vader under auksjonen på Bjerke i 2018. Han så ut som en liten voksen hest, dessuten var morstammen sterk. Vi fant drømmen vår på auksjon for 60 000 kroner, åpner Sverre Risa. 

Risa ganger tre; pappa Jan, onkel Gunnar og Sverre. Der har man nettopp Stall Tress Risa. Jan og Sverre har dessuten vært profesjonelle trenere på Bjerke, og bor ikke så langt fra banen samt amatørstallen der Garth Vader har stått fram til i våres. 

- Vi ville ha fri i sommer og plasserte ham og en ustartet treåring hos Jens Kristian Brenne på Momarken. At det ble Brenne har noe med at han er dyktig å gjøre, men også at Momarkenområdet ligger rett ved grensen til Sverige. Om jeg har en spesiell drøm med hesten er det å få være med i svensk V75, fortsetter Risa jr.   

En god salgskanal

- Auksjonen på Bjerke er en fin salgskanal, ikke bare for de profesjonelle, men også for mindre utøvere og amatører som meg og min far. Jeg savner den fysiske auksjonen, og håper den kommer tilbake. Kjøpet at Garth Vader var ikke dyrt, enda billigere var et annet eksempel i Phantasm Soa som travet på 09-tallet, og som kostet kun 30 000 kroner på auksjonen da han var ett år. Det finnes gode kjøp å gjøre, og nok en gang viser det at travsporten er for alle, avslutter Sverre Risa.