Tor Martin Moe - Til Start for eldre

Skrevet av Richard Ekhaugen,  09.02.2017
Artikkelbilde
Det var en lydhør forsamling som tok til seg rådene fra Tor-Martin Moe.

Tirsdag kveld fikk deltagerne på "Til start for eldre hester" på Sørlandet en skikkelig vitamininnsprøyting. Selveste Tor-Martin Moe holdt foredrag om trening og fôring av sine hester.

Hele 27 personer, over 90 % av deltagerne i prosjektet på Sørlandet, hadde møtt frem på kuskerommet i Travparken for å høre den fremgangsrike treneren fortelle om hvordan han har lykkes så formidabelt med sine hester.
- Tross snø og kaos på veiene møtte alle opp. Det kom deltagere helt fra Flekkefjord, Kvinesdal og Grendi i Setesdalen, forteller primus motor for prosjektet i sør, Marianne Klepaker.

Systematisk trening er nøkkelen
De fremmøtte fikk høre Moe fortelle at han startet med travhest i voksen alder, og at han de første gangene han var på travbanen ikke kunne sele på selv engang. Den spreke 78-åringen understreket viktigheten av systematisk trening, og at fremgangene innen travet ikke skyldes noe hokus pokus, bare hardt arbeid.
- Mange av deltagerne fikk spørre om det de lurte på rundt trening, skoing og fôring, og Moe tok seg god tid til å svare alle, forteller Klepaker.

Linni M. – prosjektets suksesshistorie
Eierne av Linni M., Kristen og Hege Fatland, fikk overrakt dekken og blomster etter foredraget. Hoppa er et produkt av «Til start for eldre hester»-prosjektet, og har på 18 starter vunnet tre løp og tatt ytterligere fem trippelplasseringer.
- De har vist at det går an å få frem en bra hest, selv om den i utgangspunktet ikke var så lovende, roser sportssjefen på Sørlandets Travpark.

 
Kristen og Hege Fatland