Sterkt av Tand Kraft

18.09.2016
Artikkelbilde
Gleden var til å føle på under seiersseremonien med Tand Kraft og Jan-Olov Persson i sentrum. Duoen vant Norsk Derby etter en styrkedemonstrasjon. (Foto: Eirik Stenhaug, Equus).

Det var en sterk favoritt - bokstavelig talt. Jan-Olov Persson og Tand Kraft presset kreftene ute av Brenne Brakar - og holdt farten inn til en triumf verdt 500.000 kroner.

Av Tom W. Johannessen, Equus

- En fantastisk hest med et utrolig mot og fin teknikk. Men det "hakket" litt i dag, sa Persson som ikke var helt fornøyd med travet til Järvöfaks-sønnen på Bjerke. Men det gikk veien - og smilet til nevnte Persson var av det store slaget. 
Tand Kraft har nå vunnet ni av ti starter, tapet kom i den svenske kriteriefinalen der Sjø Vinn vant. Det hører med til tapshistorien at Tand Kraft galopperte, han "hoppet" over det han oppfattet som en skygge på banen...

Uflaks for kruttsterk Moe Tjalve
Smilte gjorde ikke Tom Erik Solberg bak Moe Tjalve, trener er Tor Martin Moe, som kusken mente hadde vunnet uten en uforskyldt galopp på første bortre. Moe Tjalve hadde siktet innstilt på tet og var foran Tand Faks da en galopperende Ådne Odin stoppet seiersplanene. Bokstavelig talt.
Alsaker Blest og Vidar Hop tok en flott sølvplass verdt 250.000 kroner, bronsen gikk til en annen Persson-hest; Järvsö Pegasus, kjørt av Örjan Kihlström.