Påstand om tre års utelukkelse

Skrevet av Rolf-Henning Pedersen, Equus,  06.09.2016
Artikkelbilde
Kijafa er en av de fire hestene som testet positivt på DSMO etter et uanmeldt besøk på Holt Gård 29. april 2015. Foto: hesteguiden.com

Skandinavisk Dopingkomité (SDK) vil utelukke travtrener Bo Westergaard i tre år for forsettlig brudd på DNTs Dopingreglement. I tillegg ønsker SDK at han dømmes til å betale 700 000 kroner i bot.

Påstanden ble lagt ned av SDKs påtaleansvarlig, advokat Gunnar Kaspersen, under DNTs Domskomites behandling av rettssaken som ble avholdt på Hestesportens Hus, Bjerke Travbane, mandag. 

Avslørt etter uanmeldt besøk
SDK mener at Westergaard fortsettlig har brutt Dopingreglementet etter at fire av stallens hester testet positivt for den smertestillende og betennelsesdempende substansen dimetylsulfoksid (DSMO) etter et uanmeldt stallbesøk 29. april 2015. I rapporten fra Utvalg for utredning av dopingsaker (UUD), framgår det at hestene Kijafa, Deweyscamper, Jaccaroo og Punktum Skalflex ble tilført DMSO få dager før start på Forus Travbane. Ingen av disse behandlingene var notert i hestenes helsekort.
- Bo Westergaard har handlet forsettlig. Det er hans skyld alene, og han har ikke gjort noe for å redusere straffen. Han har derimot gjort alt for å trenere saken og skiftet forklaring tre ganger, sa Kaspersen i retten.

Innrømmer uaktsomhet
- Bo Westergaard innrømmer at det er gjort en feil, og at det er utført uaktsomhet ved en ubetydelig utvist skyld. Westergaard har som følge av saken endret rutinene ved medisinsk behandling av stallens hester. SDK har bevisbyrden i saken, og de har ikke lykkes å bevise at det har skjedd et forsettlig brudd på dopingreglementet, sa Westergaards prosessfullmektig, advokat Morten Justad Johnsen, under sitt innledningsforedrag.
Dom i saken er ventet å foreligge i begynnelsen av neste uke.