Ingbest, dobbelt klassisk

18.09.2016
Artikkelbilde
Tom Erik Solberg viste med all tydelighet sin store glede over å få vinne Norsk Travderby med Ingbest. (Foto: Eirik Stenhaug, Equus media).

Fjorårets kriterievinner Ingbest var tilbake på topp da han vant VG Norsk Travderby søndag. Trener gjør varmblodspesialist Frode Hamre.

Av Henrik Glimo Hansen

Ingbest satt rolig i andresporet hele veien, og da flere konkurrenter feilet seg bort på veien ble seieren enkel. Fra lederryggen fulgte svensktrente Pydin flott på til andre, mens Geir Flåtens ledende Galileo kjempet flott til tredjeplassen.

- Hadde noen sagt at vi skulle stå her som vinner av Norsk Travderby for kaldblods for tre-fire år siden, hadde jeg ikke trodd på det, åpnet Hamre som har trent den talentfulle traveren siden i vår. 
- Da jeg fikk forespørsel om å trene Ingbest var jeg aldri i tvil. Han har vist at han er et talent og utrolig fin traver. Vi satt ham inn i vårt system og bygget han opp med blodshestene, sa en stolt Frode Hamre etter å ha sett Ingbest gå å i mål på 1.25,2a/2600 meter.

Satt rolig i andrespor
Kusk Tom Erik Solberg tok sin tredje Derbyseier for kaldblods. 
- At jeg skulle stå her med en Frode Hamre-trent Kaldblods hadde jeg aldri trodd. Nå ble løpet akkurat slik vi ønsket fra andrespor. Vi hadde bestemt oss for å kjøre i rygg, og det klaffet helt perfekt hele veien, mente Solberg.

Eier Ragnar Løvseth skrev seg inn i historien som eier av den klassisk dobbeltvinneren, uten at han reflekterte stort over det der og da.
- Jeg var overraskende rolig i dag. Jeg må berømme Tom Erik Solberg for at han gjorde alt riktig underveis. At Ingbest har vunnet både Kriteriet og Derby er ikke noe jeg har tatt inn over meg helt enda. Nå er jeg bare veldig glad, sa Løvseth etter å ha vunnet løpet med førstepris på 750.000 kroner.