Goop-seier på målfoto

Skrevet av Rolf-Henning Pedersen, Equus,  18.09.2016
Artikkelbilde
Hvem vant? Björn Goop ser spørrende ut på Frode Hamre. Målfotoet viste at innvendige Shocking Superman var nesen foran Moni Viking. Foto: Eirik Stenhaug, Equus

Bare målfotet kunne skille Shocking Superman og Moni Viking i varmblods-Kriteriet. Goop-traveren måtte sette Norgesrekord for å vinne 750 000 kroner i det største 3-årsløpet i Norge.

Det ble fullt tempo fra start til mål i varmblods-Kriteriet. Chief Orlando stakk til tet, men slapp til en frisk Fernandinho B.R. på første bortre. Ferrari B.R. gjorde et forsøk på å overta, men galopperte. Dødens ble det da på Cokstile fulgt av Evil Enok M.E., Shocking Superman og Moni Viking. Sistnevnte angrep 900 fra mål, men fikk rygg på Shocking Superman. Begge slet i tredjespor resten av løpet, men det var likevel de som gjorde opp i en målfotoduell hvor Frode Hamre måtte bite i gresset for Björn Goop. Tredje til Evil Enok M.E., som fikk åpningen for sent til å kunne bli bedre enn tredje.

- Hadde dårlig følelse
- Jeg hadde dårlig følelse ved målpassering og trodde Frode var først, men han hadde samme følelse. Heldigvis viste fotoet at vi trakk det lengste strået, sa Björn Goop etter en ny storløpsseier. For Shocking Superman ble det den første, i bare den sjette starten.
- Shocking Superman trente veldig fint som toåring og fram til sommeren i år, men var umoden og begynte å tulle. Da lot vi ham få den tiden han trengte. I kvalifiseringen var han bra, og nå var han enda bedre. Det er et stort talent, fortalte Goop, som i fjor vant Kriteriet med El Toro B.R.
Eiere er Stall Tar KB, hvor familien Alendal er sterkt involvert. Vinnertiden på Shocking Superman ble Norgesrekorden 12,7a/2100. Toeren Moni Viking noterte samme tid. Førstepremien 750 000 kroner.