Løpsbulletinen for november og desember

Skrevet av Sportsavdelingen,  06.10.2016
Artikkelbilde

Løpsbulletinen for november og desember trykkes i dag og sendes ut til våre abonnenter. Du kan allerede nå laste den ned her!

I 2016 ble det ikke like mange norske internasjonale fremganger i de aller største løpene som det ble  i 2015, som jo var et eksepsjonelt år. Men det var det vel også vanskelig å kunne tro på. Hester som unike Lannem Silje og verdensmester Papagayo E. forsvant dessverre ut med skader. Samtidig har også Support Justice slitt med helsa. Oppturene har isteden vært Lionels og Viking Va Benes fremganger i Frankrike, pluss den nye, brede unghesteliten som dukket opp i 2016. Nye Norgesrekorder har blitt slått på rekke og rad av treårige norskfødte varmblods, sjelden har vi hatt så mange lovende unghester/talenter samtidig. Det lover virkelig godt for årene som kommer.

Blant kaldblodsene har Tekno Odin utviklet seg strålende og funnet nye gir som 8-åring, med fersk verdensrekord satt i Unionskampen på Färjestad 1.oktober, i et løp som vil bli husket i lang tid. Tiden 1.19,1/2140a var en forbedring med ett helt sekund i forhold til tidligere rekord over mellomdistanse, som ble satt av Järvsöfaks i 2006. Men også femårige Teddy Gutten Støen har hatt et fantastisk 2016, og vil muligens kunne bli en utfordrer om tronen til neste år?

Hestepopulasjonen er på vei nedover og det er krevende jobb å fylle feltene/løpsdagene best mulig, noe som igjen gir best mulig spilleløp. Til tross for dette har syv av banene lykkes med å øke fyllingsgraden i løp (se side 7). Det er godt jobba, og dette var jo samtidig en av DNTs store målsettinger når vi startet dette året.

Du blar nå i den siste Løpsbulletinen for 2016. Verdt å notere er at meeting 3 i divisjonssystemet avsluttes med V75-finaler på Bjerke, lørdag 17.desember. Dette er et kortere meeting enn de to andre, slik at antall forsøk/kval er færre enn tidligere. Det betyr at kun vinnerhestene fra forsøkene er garantert plass i finalene. Øvrige plasser tildeles etter vanlige innmeldingsprinsipper, dvs. på startpoeng. Les mere om dette på side 43. Vi tror at dette vil bidra til å lage et pang-stevne med strålende sport denne førjuls-lørdagen på Bjerke.

Et nytt travår nærmer seg altså. I 2017 står vi foran nye tøffe utfordringer. Hestebasen minker, det er noe vi må håndtere. Derfor fjerner vi  tolv tirsdagslunsjer i januar, februar og mars, men vi er likevel mer avhengig enn noen gang av at flest mulig ønsker å konkurrere med sine hester også til vinteren. Flere endringer enn dette blir det ikke vedr produksjonen av løp/løpsdager. Se travsport.no for fullstendig terminliste 2017, som vil være publisert i slutten av oktober. Men på side 66 finner dere neste års V75-terminliste.

Jan Hedrén, Sportssjef DNT
E-mail: jan.hedren@travsport.no 

Løpsbulletinen for november og desember 2016