Veikle Balders Landsfinale 2016

Skrevet av Kim Are Sveen,  01.11.2016
Artikkelbilde

Kaldblodsforeningen Veikle Balder arrangerer i år den sjette utgaven av Veikle Balders Landsfinale for 2-årige kaldblodshester på Biri 4.-5. november.

I år var hele 60 toåringer fra hele landet kvalifisert via regionale offisielle utstillinger. Der må hingstene ha fått sløyfe og hopper må ha fått sløyfe og blitt stilt i kvalitet for å bli invitert å få mulighet til å delta i Landsfinalen. For hvert år har andelen av kvalifiserte hester økt. Antallet viste toårige kaldblods spesielt, men også øvrige hester, har under disse seks årene økt på de offisielle utstillingene i regi av Norsk Hestesenter. Dette har vært en av Veikle Balders intensjoner med Landsfinalen; å øke interessen for og statusen til hesteutstillingene, slik at denne viktige delen av vår hestekultur holdes ved hevd.

Til finalen er det påmeldt 42 hester. Dette er 19 hopper og 23 hingster fra omtrent hele landet. Disse vil først bli bedømt av fire dommere som vil se på hestens eksteriør, bevegelser i skritt og trav for hånd og så til slutt vil alle toåringene gå en travprøve på 1000m på Biri travbane.

Les alt om årets landsfinale her!