Folkehesten tar pause

Skrevet av Rolf-Henning Pedersen, Equus,  17.11.2016
Artikkelbilde
Spik Mollyn og Geir Gudemestad er årets suverene vinner av Folkehesten 2016. Foto: hesteguiden.com

Med Gull Odins sjetteplass på Bjerke onsdag er foreløpig siste kapittel skrevet i suksesshistorien Folkehesten. Et eventyr som inneholder 27 000 eiere, 121 seire og mer enn 5,2 millioner innkjørt.

Prosjektet Folkehesten ble kjørt i gang for fem år siden og var ment som et rekrutteringsprosjekt for å få flere, nye hesteeiere inn i travet. Den målsetningen må sies å ha blitt oppfylt. 27 000 eiere har vært med under reisen. Mange av dem har hoppet av underveis, men mange er også blitt med videre. Folkehesten har bidratt til dannelsen av over 30 andelslag, og over 250 personer er i etterkant blitt med i andelslag gjennom hesteeiere.no. Hundrevis av lykkelige hesteeiere har besøkt seremoniplassen etter over 120 Folkehestseire, og mange har deltatt både på kick-off og stallbesøk.

- Vemodig
- Det er vemodig at det er slutt, i alle fall i denne omgang, men den økonomiske situasjonen i DNT gjorde at styret fant det umulig å fortsette med Folkehesten også i 2017. Prosjektet er nå lagt på is, men vi får håpe at Folkehesten ikke blir stående på stallen resten av livet, sier Kim Are Sveen til Equus. Han har hatt ansvaret for prosjektet siden det startet for fem år siden.

Suverene Spik Mollyn
Med Gull Odins sjetteplass og 3000 kroner innridd onsdag er Folkehestsesongen 2016 over. Elleve Folkehester har gjort sine siste løp, og lørdag skal alle selges på Folkehestauksjonen på Bjerke. Suveren vinner av årets konkurranse ble Folkehesten Forus, Spik Mollyn. Med sine elleve seire ledet han konkurransen fra start til mål og var aldri truet. Elleve seire gjør ham også – per 17. november – til den mestseirende traveren i Norge. Trener Geir Gudmestad klarte også det samme kunststykket med Solør Svarten i 2015, og rogalendingen har virkelig lykkes i sine valg av Folkehester.
- Eierne av årets Folkehest får en fest i regi av Forus Travbane til en verdi av 100 000 kroner, og der vil både Spik Mollyn og Geir Gudmestad få den hyllesten de fortjener etter en utrolig sesong. Med sine 247 poeng hadde Folkehesten Forus dobbelt så mange poeng som Folkehesten Bergen, Kilerauen. Således var det en suveren vinner, sier Sveen.

Alle selges lørdag
Lørdag skal både Spik Mollyn og de ti andre hestene under hammeren på Bjerke i forbindelse med Axel Jensen-dagen på landets hovedbane. Hestene kan besiktiges allerede fra 14.00, og første utrop er 19.30.
- Hestene vil vises i løpsbanen i forbindelse med utropene, og auksjonen vil foregå fra Restaurant Pegasus. Auksjonen vil bli streamet via DNT-TV. Auksjonskatalogen er klar, og disse kan lastes ned. Fjorårets auksjon ga en snittpris på 150 000 kroner. Hva vi får i år er vanskelig å spå, men det er mange spennende hester til salgs, frister Sveen.
1. Ønsker du å lese auksjonskatalogen direkte på din skjerm, bruk denne versjonen.

2. Ønsker du å skrive ut auksjonskatalogen, bruk denne versjonen. (NB! Husk å velge liggende utskrift på din pc).

Alt om årets sesong og de tidligere sesongene kan du lese her.