- Beste hesten vant

Skrevet av Rolf-Henning Pedersen, Equus,  12.11.2016
Artikkelbilde
Cokstile og Lars Anvar Kolle vant DNTs Høstfinale. Foto: hesteguiden.com

- Jeg har hele tiden trodd jeg har hatt den beste hesten, og det fikk vi se i dag, sa trener Jan Kristian Waaler etter at Cokstile tok seg av DNTs Høstfinale for 3-åringer etter dødens den siste runden.

"Alle" hadde regnet med at Chief Orlando skulle sikre seg teten i Høstfinalen, men storfavoritten hadde aldri en mulighet til å ta en lengde på Evil Enok M.E. Da ble det lederrygg på Chief Orlando. Etter et voldsomt startrush, dempet Noralf P. Brækken tempoet. Så mye at N.Y. Coer de Soleil overrumplet lederen og overtok føringen. Det betød dødens for Cokstile, men det affiserte lite. Lars Anvar Kolle tråkket gassen i bunn i siste sving, og Cokstile tok en enkel seier på 15,0/2140 meter. Det ga nye 100 000 kroner på kontoen.

- God følelse
- Jeg hadde en god følelse runden igjen. Jeg visste jeg hadde en mye speedigere hest enn lederen, og for meg var det bare ikke å kjøre for tidlig. Det ble enkelt, sa en fornøyd kusk Lars Anvar Kolle.
- Cokstile var dorsk sist, men hadde stått over trening. De siste 14 dagene har jeg spisset ham, og i dag lettet vi ham også i balansen. Jeg har hele tiden trodd jeg har hatt den beste hesten, og det fikk vi se i dag, sa trener Jan Kristian Waaler.
Per Erik Hagen er oppdretter av Cokstile og var naturlig nok fornøyd etter storløpsseieren.
- Bedre enn dette blir det ikke. Jeg anbefaler alle å bli oppdretter, sa en som vanlig sprudlende Hagen.