Månedens hesteeier februar

Skrevet av Espen Edvardsen,  29.03.2016
Artikkelbilde
Billedskjønne Lionel sammen med deleier Gøran Antonsen, som han eier sammen med Kjell Arne Ness Foto: Hesteguiden.com

Gøran Antonsen og Kjell Arne Ness har opplevd alle hesteeiers drøm i Frankrike i vinter med øyenstenen Lionel. Hesten har radet opp med topp-prestasjoner på koksgrusen på Vincennes.

Gøran Antonsen har hatt Lionel helt siden hesten var føll. Unge Antonsen la selve grunnlaget med hesten før Kjell Arne og Gøran bestemte seg for å flytte hesten til Frankrike og trener Fabrice Souloy.

Gøran og Kjell Arne hadde nok ikke i sine villeste fantasier drømt om en slik eventyrlig reise. I fjor ble det seks seiere på Vincennes og ni seiere totalt. Etter uflaks i Prix d'Amerique i år kom den store revansjen i styrkeprøven Prix De France hvor han slo selveste Bold Eagle etter å ha gjort grovjobben i dødens hele løpet igjennom.


Her kan dere se intervjuet med Gøran Antonsen og Kjell Arne Ness

 

Juryens begrunnelse

Gøran Antonsen og Kjell Arne Ness er vokst opp med trav. Nå nyter duoen ifra Mysen i Østfold eventyrlig suksess med fenomenet Lionel.
Fra å være en godt over «snittet-hest» som 3 og 4-åring tok det helt av etter at eierne valgte å sende sin øyensten til Frankrike og Fabrice Souloy. Lionel har herjet med konkurrentene på koksgrusen på ærverdige Vincennes travbane i Paris.
 
Som sønn til travtrener Cato Antonsen har Gøran vært i travsporten helt siden han kom til verden. I dag er han selv også travtrener. Kjell Arne Ness har også vært med i travsporten en årrekke. De to Mysen-gutta kunne glede seg over seier i HKH Kronprins Haakons Pokalløp på Drammen travbane i 2014. Etter femteplassen i Derby gikk turen til Frankrike for Lionel.
Gøran og Kjell Arne hadde nok ikke i sine villeste fantasier drømt om en slik eventyrlig reise.
I fjor ble det seks seiere på Vincennes og ni seiere totalt. Lionel travet inn hele 4,3 millioner kroner til sine stolte eiere. Etter mye uflaks og stang ut i de to første startene og ny galopp i Prix d’Amerique i år kom den store revansjen for Lionel den siste søndagen i februar.
Han tok på seg jobben og travet utvendig for Bird Parker, samtidig som han dro med seg den store favoritten Bold Eagle i dragsuget hele løpet igjennom. Likevel var Lionel sterkest i sluttfasen og knuste fenomenet over 4150 meter i Prix de France. Den største prestasjonen av en norskfødt hest noensinne. Førstepremien i løpet var 1,7 millioner kroner.
Gøran Antonsen og Kjell Arne Ness er to gode ambassadører for sporten og de tildeles månedens hesteeier for februar.