Månedens hesteeier for april

Skrevet av Jan-Inge Ringen,  26.05.2016
Artikkelbilde

Kristine Støen Kivle er av DNT kåret til månedens hesteeier for april. Den unge damen fra Sannidal er i hetluften som aldri før og har blant annet i Teddy Gutten Støen en kommende elitehest.

Her kan du se intervjuet med Kristine Støen Kivle

Kristine kommer fra gården Støen i Sannidal og begynte som stalljente hos naboen Bjørn Refsalen. Det hele startet med Jera Rappen, etter hvert kjøpte hun Roskvinn  og senere leide hun Voje Linda og fikk Voje Vira som i sin tur ble mor til Vesle Frøken Støen. Sistnevnte var og er ingen enkel dame å ha med å gjøre og mang en hestekar ville nok vegret seg for å jobbe med henne, men Kristine så talentet Vesle Frøken Støen hadde og trente hoppa fram til å bli en god løpshest som tok flere storløpsseire.

Kristine Støen Kivle er hardtarbeidende. Ved siden av å være alenemamma, student og etter hvert dobbeltarbeidende fikk hun omsider noe tilbake når Vesle Frøken Støen leverte gode resultater i løpsbanen. Nå venter avlskarrieren for Vesle Frøken Støen og som det fremkommer i intervjuet så har hun alt fått sitt første føll.

Nå nyter Kristine stor suksess med Teddy Gutten Støen. Hesten sto en periode som treåring hos travtrener Geir Flåten, men har både før og etter det oppholdet vært Kristines verk i samarbeid med Team Øverdal. I likhet med Vesle Frøken Støen står Teddy Gutten Støen oppstallet i Drangedal.

På Åby travbane 30. april imponerte "Teddy" stort. Han dro knallhardt unna i teten og var overbevisende vinner for niende gang i karrieren på den gode voltetiden 1.22,7 over full distanse. 

Kristine er en blid, positiv og en dyktig representant for travsporten og suksessen hun har er ærlig fortjent. Månedens hesteeier for april tildeles Kristine Støen Kivle.

Teddy Gutten Støen tok onsdag kveld(etter at intervjuet ble innspillt) en ny imponerende seier på Bjerke Travbane