Tekno Odin for fjerde gang.

Skrevet av Av Magne Engebretsen, Equus Media,  23.07.2016
Artikkelbilde
Tekno Odin vant NM for fjerde gang på rad. (Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com)

NM for kaldblodshester ble for fjerde gang på rad vunnet av Tekno Odin. Hjemmefavoritten overtok teten runden fra mål og forsvarte seg siden til sikker seier foran en heroisk Teddy Gutten Støen.

 

5 Teddy Gutten Støen klinket til fra start og var i tet etter 500 meter i NM. Han måtte svi av 1.20,5/500 meter for å komme seg foran. 4 Solør Stegg havnet utvendig, fulgt av 6 Kleppe Slauren/9 Tekno Odin, 2 Fjord Jerven/8 Tekno Jerken, 11 Wik Stjernen/7 Odd Herakles og 12 Tin Tveiten/10 Moe Svarten. Runden fra mål kom plutselig 9 Tekno Odin i et overrumplende angrep og kom seg til tet. Tom Erik Solberg gikk resolutt ut i annetspor med 5 Teddy Gutten Støen, som leverte en heroisk innsats, men som ikke helt klarte å gå i nærkamp med Tekno Odin, som forsvarte seg enormt bra til sin fjerde strake seier.
- Taktikken var egentlig ikke å angripe å tidlig, men man må gjøre noen trekk underveis. Man kan ha både plan A, B og C, men man må egentlig ha hele alfabetet, for det skjer så mye underveis, sa en svært glad Øystein Tjomsland.
- Han har betjent 40 hopper i Sverige og har fått et ordentlig løft. Jeg vil nesten si at han er bedre enn noensinne. Ihvert fall er han noe nær toppen. Jeg har enorm respekt for denne hesten, sa hjemmetreneren etter sin fjerde strake NM-seier.

Elfinn rørt til tårer
Elfinn Edvardsen var rørt til tårer på seremoniplass:

- Det er helt uvirkelig. Det er nesten sjokkerende at han er så god nå. Vi har en flott miks av flinke mennesker rundt oss, og vi har et fantastisk talent i Tekno Odin som ikke er slutt ennå. Han vokser videre. Jeg blir rørt av dette. Det er enormt, sa Elfinn Edvardsen som skrøt av Team Tjomsland.

Teddy Gutten Støen travet et enormt løp til annen, mens 6 Kleppe Slauren holdt glimrende til tredjeplass for Geir Vegard Gundersen.

Vinnertiden til åtte år gamle Tekno Odin ble enorme 1.21,9a/2609 meter, og førstepremien lød på 250 000 kroner. Dette var Tekno Odins 59. seier i den 97. starten.