Presisering ifm.klasseløp/premiesjansen.

Skrevet av Jan-Inge Ringen,  19.01.2016
Artikkelbilde
Jærvsørappen - derbyvinner for kaldblodshester 2015.

Det har i disse dager fra DNT blitt sendt ut innmeldingsbevis og varsel om termininnskudd til klasseløpene samt tilbud om å velge premiesjansen istedenfor mønstringsløp.

Da vi blant annet på sosiale medier registrerer at det har figurert ulike påstander og teorier rundt krav og sammenhenger mellom betalte innskudd og deltagelse i "bonusløp" -  ønsker vi her å presisere følgende:

  • Forutsetningene for de varmblodige unghestene er uendret fra de siste årene. Altså at alle hester som er innmeldingsberettiget til minst et av klasseløpene; Kriteriet og/eller Derby med det fortsatt også står inne i det vi nå kaller "bonusløpene" så som DNT Unghestserie.
  • For kaldblods er det derimot endring, og endringen er at ovennevnte bestemmelser for varmblods også nå er gjort gjeldende for kaldblodshestene fra og med kullet født 2014. Altså at man som innmeldingsberettiget til minst et av klasseløpene; Kriteriet og/eller Derby med det fortsatt står inn i "bonusløpene" så som DNT Unghestserie.

Vi minner også om at "de siste premiene" i DNT Unghestserie-løpene nå altså er øket til kr. 5000,-.

Når det gjelder premiesjansen så har det kommet noen veldig få henvendelser om det er mulig å tegne seg for premiesjansen, og/men samtidig kunne delta i mønstringsløp uten godtgjørelse. For 2016 vil dette ikke være mulig.