Fullt hus på hestegalla

Skrevet av Vidar Kalnes/Rolf-Henning Pedersen, Equus,  04.02.2016
Artikkelbilde
Utmerkelser: Avlsleder i DNT Anders Järnerot sammen med Johnny Rein (f.v.) og Lars O. Romtveit, som mottok utmerkelser for hestene sine. Foto: Vidar Kalnes

Det var «stinn brakke» da Horten og Omegn Travforening avviklet sin egen hestegalla med besøk av DNTs avlssjef Anders Järnerot

Mer korrekt er vel betegnelsen generalforsamling, men en betydelig del av kvelden gikk med til å feire et fantastisk sportslige 2015 med dertil hørende utmerkelser.

Rekordår

Med over 4,6 millioner kroner innkjørt på foreningens firbeinte, tre klasseløpstriumfer, norgesrekorder, banerekorder og 44 seirer totalt, har foreningen opplevd et år som man kanskje aldri vil komme opp mot.

– Jeg er svært imponert over resultatene til Horten. Selv om jeg følger med så godt jeg kan, var jeg ikke klar over at foreningen har en slik suksess.

Ordene tilhører Anders Järnerot, ansatt som avlssjef i Det Norske Travselskap på femte året. Järnerot ble invitert til årsmøtet av leder Thomas Rousalis, og avlssjefen la vekt på de positive sidene i norsk travsport. Utrolige prestasjoner i Frankrike av norskfødte hester mente han ville snu den negative trenden som oppdrettet har hatt de senere årene.

– Jeg forsøker å komme ut i lokale foreninger så langt det lar seg gjøre, og søndag besøkte jeg Momarken og deres liveoverføring fra Prix d' Amerique, kunne avlssjefen fortelle.

Solid på alle fronter

Foreningens årsberetninger, viste med all tydelighet at Horten og Omegn er en ytterst vital hestesportsforening, og ikke bare når det gjelder de sportslige framgangene. Foreningen har en bunnsolid økonomi og medlemmene er svært aktive på mange plan.

Svært populært, foruten selvsagt utmerkelsene, er jobben som gjøres hvert år med en videokavalkade av oppløpene til alle fjorårets vinnere i foreningen. 

Gjenvalg

Thomas Rousalis har vist seg som en ytterst kompetent og arbeidsom leder og tok gjenvalg. Med seg i styret får han Brede Frostad, nestleder, Yvonne Granstad, sekretær, Stig Gyllensten, kasserer, og Hege Rollstad, styremedlem.