Hester i norske løp pr 1. mars

Skrevet av Jan Hedrén
Artikkelbilde
Illustrasjonsfoto: Hesteguiden.com

På Drammen starter flest hester i snitt per løp. Banen leverte nest best av alle norske baner i 2015 og leder nå statistikken etter to måneder av 2016. Men flere andre baner går også sterkt.

Høy fyllingsgrad i travløp er viktig. Rent statistisk viser det seg at jo flere hester som starter, jo høyere blir omsetningen. Mye hester i løp er også et godt bevis på flere andre ting, som for eksempel god løpsutskrivning, populær baneprofil og baneunderlag samt også en bred base fra grasrota som stadig stiller med hest. 

- DNT vil løfte frem de baner som gjør en god jobb med de riktige proposisjonene og godt arbeid med å fylle løpene. Etter hver måned oppsummerer vi nå denne "tabellen". Dette vil sette litt mere "press" på hver enkelt bane men fokus må enda alltid være å levere fyldige, gode og jevne spilleløp til Norsk Rikstoto, sier Jan Hedrén, sportssjef i DNT.

Etter to måneder av 2016 er Drammen i topp, følgt av Jarlsberg. At Bergen, Harstad og Sørlandet ligger høyt oppe er litt overraskende, de har forbedret seg sammenlignet med tidligere år. Disse distriksbanene har muligens vunnet på den nye, høyere sistepremien i norske løp som ble innført fra 1. januar 2016?

- Sammenlignet med årene bakover i tid ligger vi selvfølgelig etter, men det skal ses i lyset av at vi har lagt oss bak de to tyngste månedene for året. Nå kommer banene til å jobbe seg oppover igjen å matche tallene fra i fjor, og forhåpenligtvis slå disse, sier Jan Hedren.

Slik dere ser i tabellen nedenfor var Østlands-banene Jarlsberg, Drammen, Klosterskogen og Momarken i egen klasse i fjor. Best blant distriktsbanene i 2015 var Bergen. Hvordan blir det i 2016? Hvilke baner kommer å forbedre fyllingsgrads-tallene? Dette blir en av flere konkurranser mellom baner i 2016. 

Alle baner som etter 31. desember 2016 slår tallene fra 2015 premieres med 20 000 kroner! I tillegg betaler DNT også ut 10 000 kr ekstra for hvert 1/10-dels økning fra 2015. Her kan det altså lønne seg å ha fokus og gjøre en god jobb!