Månedens hesteeier november

Skrevet av Jan-Inge Ringen,  20.12.2016
Artikkelbilde
Foto: Privat

Månedens hesteeier for november er kåret. Gjennom denne utmerkelsen så bevises at travsporten kan utøves av alle uansett hvor man holder til i vårt langstrakte land.

Juryens begrunnelse for at utmerkelsen denne måneden tilfalt Kristian Solbakken fra Karasjok er som følger:

"En sann amatør"

Veien fra Karasjok til Harstad tar nær 12 timer å kjøre en vei. Man kan derfor si at månedens hesteeier har noen utfordringer for å komme seg til "sin egen hjemmebane". Etter en tid uten aktiv starthest var friskusen Kristian Solbakken i november tilbake i manesjen, og han fikk direkte oppleve oppturer han villig vekk har delt med mange andre. Nyinnkjøpte Miramart sørget for full suksess med Kristian selv som kusk - samme løpsdag fikk Kristian også med seg en fin plassering med hesten Sweet Starlight. Miramart hentet senere i måneden også hjem seier i Sverige.

Opplevelelsene har samtidig blitt godt dokumentert via innslag på Stall Solbakkens Facebook-side(verdt et besøk..), de levende bildene fra full jubel hjemme blant familiien rørte ved samtlige travsportshjerter i Norge. Kristian inkluderer hele familien i sin stalldrift og legger ikke skjul på at travsporten er en samlende familieaktivitet.

Kristian Solbakken tildeles utnevnelsen som en sann amatør i travet. Han ofrer ekstremt mye, han trener sine hester med pannelykt til kvelds og i november opplevde han mer suksess enn noensinne tidligere i sin karriere som aktiv innen travsporten.

Det Norske Travselskap gratulerer Kristian med familie som månedens hesteeier for november.

Her kan du se intervjuet gjort med Kristian Solbakken i forbindelse med overrekkelsen av utmerkelsen.