Månedens hesteeier for oktober

10.12.2016
Artikkelbilde
Ved innkjøp av travhesten Ivar Sånna kom hesteeier Kolbjørn Selmer på manges lepper under 2016 - etter en trøblete innledning på året har hesteeier Kolbjørn Selmer gjennom året likevel kunnet feire mange triumfer med sin stjernetraver.

Månedens hesteeier for oktober ble for litt tid siden utpekt og er nå også utdelt. Hovedpersonen selv har også den siste tiden fått tid til å runde de 40.

Juryens begrunnelse(forfattet for noen uker siden) for utvelgelsen av månedens hesteeier for oktober finner dere under.

Intervjuet foretatt av IMGs Kristian Aandal i forbindelse med bekjentgjøringen kan man høre her.

Månedens hesteeier for oktober – en sterk mann med sterke hester!

Kolbjørn Selmer er oktober månedens hesteeier, en trønder av det robuste slaget, og med gode meritter i alt fra sulkysport til båtrace. 
Selmer er først og fremst kjent som mannen bak Ivar Sånna, hesten som ble svensk mester for noen uker tilbake, det med Jomar Blekkan i sulkyen. Hesten som først floppet men som har reist seg og nå gleder både Kolbjørn og mange med han.

Månedens hesteeier for oktober har imidlertid ikke kun eierskap i Ivar Sånna, han har unghester, treåringer og eldre travere. I følge Jomar Blekkan, samarbeidspartner innen hestesport, er det B.B. Petter N. som ligger Kolbjørns hjerte nærmest. 
- Kjører Selmer hest, er det med nettopp B.B. Petter N., understreker Blekkan. 
- Egentlig burde Kolbjørn også vært med i travpolitikken. Med et sunt vett og evne til å lytte, ville Kolbjørn garantert gjort en god jobb, påpeker Blekkan.

Om Kolbjørn Selmer ellers er å nevne at han altså har opplevd tidenes høst med sine travere på hjemmebanen Leangen. Seirene og gledene har kommet tett og Kolbjørn og familien har hatt mange flotte stunder på hjemmebanen.  

Den 4. desember fyller dessuten Kolbjørn Selmer 40 runde år. Sammen med tett inntil 150 venner skal dagen feires hjemme på gården i Jakobsli utenfor Trondheim by. Det trenger nok ikke å bli helt travfritt der heller.

Det Norske Travselskap gratulerer med både utmerkelsen og det nært forestående jubileet.