Mesterlig av Høitomt

Skrevet av Richard Ekhaugen, Equus. ,  21.08.2016
Artikkelbilde
Marius Høitomt gikk til topps i NM for stallansatte på Bergen Travpark søndag.

Med to seiere og seiersgest fra hjertet stakk Marius Høitomt av med sammenlagtseieren i NM for stallansatte.

Svein Ove Wassberg ledet med fem poeng på Marius Høitomt før det fjerde og siste NM-løpet, og begge var satt opp bak hester som ikke hadde vunnet løp så langt i 2016. Høitomt jr. serverte imidlertid 5 Waikiki Man et perfekt løp i andreparet utvendig, mens Wassberg jr. satt i femte innvendig bak 11 Winner Augustinu. Inn i den siste svingen kastet Waikiki Man og Høitomt seg over lederhesten 3 Elegance Fanatic, og den Vear-baserte 27-åringen fikk veldig fart på vallaken. 50 meter fra mål var seiersgrepet koblet, og Høitomt bød publikum på en ektefølt seiersgest.
- Dette var utrolig gøy! Det er det største mesterskapet vi har som stallansatte, så det blir nok litt feiring på flyplassen i kveld, smilte den nybakte norgesmesteren på seremoniplass.
Svein Ove Wassberg tok sølvet og Kristine Kvasnes la beslag på bronsemedaljen.

Hjemmehåpet innledet
1.løp: Svein Ove Wassberg innledet NM med en sikker hjemmeseier bak 3 Quantillus. Bergenseren valgte å slippe til Magnus Teien Gundersen på den første langsiden, og kjørte en aldri så liten finte rundt den siste svingen; Wassberg tok opp sin hest og fristet nittedølen til å stikke unna. Dermed kom åpningen for Quantillus, som avgjorde i god tid før mål.
- Quantillus ble for stri rundt første sving, og jeg fikk bare ta en rygg. Nå ble det helt rett da Pearl Harbour D. var god for dagen. Jeg tok opp litt rundt den siste svingen for å få ham (Magnus Teien Gundersen, red.anm) til kjøre unna og det gikk akkurat. Quantillus var pigg og fin og avgjorde på lette bein, fastslo Wassberg etter løpet.

Den tunge veien
2.løp: Marius Høitomt tok sats på den første langsiden og sendte 8 Wikipeaks frem til dødensposisjon. Den tunge veien avgjorde ekvipasjen på enkleste vis.
- Det ble litt sjanserarttet da vi havnet utvendig, men hesten var utrolig god. Hesten reddet meg. Jeg følte jeg hadde mye å kjøre med rundt den siste svingen, og det stemte. Hun avsluttet utrolig fort, det var en topp innsats, roste Høitomt på seremoniplass.

Kristine fra tet
3.løp: Kristine Kvasnes satset alt på ett kort fra start og sendte 8 Sørengjo rett til tet i det tredje NM-løpet. Favoritten 7 Tangen Tia ble hengende i tredjespor den første runden før hun kom seg ned i dødens 1100 meter fra mål. Til tross for en heroisk innsats kunne ikke borkete hoppa ta seg forbi lederekvipasjen ned oppløpet, og måtte ta til takke med andreplass.
- Jeg vet at Sørengjo er en kvikk og rask hest, og jeg klarte å holde ham på bittet hele veien. Hesten var pigg rundt siste sving, og gikk veldig sterkt inn i mål. NM er et høydepunkt for oss stallansatt, et veldig bra tiltak, mente Kristine Kvasnes etter løpet.

Fullstendig sammenlagtliste:

Plassering Navn   Poeng
1 Marius Høitomt   50
2 Svein Ove Wassberg   41
3 Kristine Kvasnes   38
4 Louise Trudvang   37
5 Siv Emilie Løvvold   32
6 Adrian S. Akselsen   30
7 Ragnhild Bjørnbeth   29
8 Herman R.Tvedt   24
9 Christina Kjenner   21
10 Hans Jørgen Eggen   20
11 Magnus T. Gundersen   18
12 Ole Chr. Kjenner   16