Ingen EM-suksess

Skrevet av Jan Elvestad, Equus,  17.08.2016
Artikkelbilde

Solvalla onsdag: Et av dagens storløp under Solvallas V75-kjøring var Europamesterskapet for hopper. Norge stilte med hele fire deltagere trent her til lands, hvorav to representerte fedrelandet.

Det var stilt visse forhåpninger til norske hestene i årets European Championchip for Mares, vi må vel si at det bare var 3 Nelson Nora som delvis innfridde forventningene. Per Oleg Midtfjeld serverte hoppa et flott løp i tredje par innvendig og Nelson Nora fulgte feltet helt til mål og ble femte på 11,8. Det var nok ikke mye spart ved målpassering, men innsatsen var klart godkjent. Femtepremien var verdt SEK 64.000 for hoppa som trenes av Bo Westergård og eies av Nils Munkhaugen.
11 I Love Paris satt i fjerde par utvendig underveis. 700 meter fra mål angrep gjestekusk Ulf Ohlsson i tredjespor, uten å kunne avansere nevneverdig. Hun ble uplassert på 12,4.

To øvrige norsktrente hopper startet i løpet. De er begge danskfødte og representerte Danmark i mesterskapet. Ingen av de to fikk med løpsutfallet å gjøre. 7 Soho/Björn Goop fikk etter hvert et løp i fjerde par innvendig. Prøvde et angrep ut på oppløpet men rakk ikke fram til premie. Hun fikk notert tiden 12,1.
9 Patricia Hastrup/Lars Anvar Kolle satt perfekt til i tredje par utvendig underveis, men allerede 800 meter fra mål var det tydelig at hoppa ikke hadde dagen, hun endte sist i mål på 12,5.
Vinner av løpet ble 6 Anna Mix, som sammen med Erik Adielsson avgjorde løpet etter reise utvendig lederen underveis. Hun vant på 11,5 og fikk dermed seierssjekken på SEK 800.000.